Seks sunne smoothies som frisker opp dagen

VARIASJON: Gul, grønn eller rød? Miks ingredienser etter smak og ønske, og prøv deg frem for å finne den smaken du liker aller best. Foto: Sara Johannessen/VG
VARIASJON: Gul, grønn eller rød? Miks ingredienser etter smak og ønske, og prøv deg frem for å finne den smaken du liker aller best. Foto: Sara Johannessen/VG
Natalie Ngo Granum

Kickstart dagen med en smakfull og sunn smoothie. Enten du foretrekker smoothie med banan eller bær - finn din favoritt-oppskrift her.

Smoothie passer både til frokost, kvelds og mellommåltid, men er særlig super som en start på dagen- når du trenger litt ekstra vitaminer. Har du dessuten frukt og grønnsaker som begynner å synge på siste verset, er smoothie en ypperlig måte å få brukt dem opp.

Det beste med de fargerike og friske drikkene er at du kan tilsette frukt og grønt etter smak og ønske - gjerne i kombinasjon sammen med yoghurt eller melk. Banan gir naturlig sødme, mens bær tilfører god smak.

Vil du krydre smoothien med det lille ekstra kan du tilsette alt fra et hint av chili til vanilje, samt frisk ingefær. Og ønsker du en mer mettende smoothie er det fort gjort å slenge i litt havregryn, müsli eller linfrø.

Enten du trenger nye oppskrifter eller bare inspirasjon; ta frem blenderen - vi har plukket ut seks smakfulle smoothies:

Foto: Christin Eide
Foto: Christin Eide

Synes du det er tungt å spise frokost på morgenen kan en næringsrik smoothie være et godt alternativ. Denne smoothien med yoghurt, müsli, eple og banan inneholder et fullverdig måltid ifølge juiceekspert Vibeke Blomvågnes som står bak oppskriften.
Klikk her for oppskriften.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Eple og spinat sammen med skyr er en god, grønn kombinasjon - og med litt sitronsaft i smoothien får du et friskt mellommåltid.

Foto: ElinLarsen.net
Foto: ElinLarsen.net

Matblogger Elin Larsens vintersmoothie passer glimrende som en oppkvikker. Den får det lille ekstra med et hint av chili som smaker nydelig til den kremete bringebærsmaken.

Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no
Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no

Ikke la deg skremme av den spreke fargen; grønt er skjønt, også i glasset. Gi imunforsvaret ditt et lite boost denne supersmoothien. Matblogger og ernæringsstudent Hanna har nemlig satt sammen en vitaminbombe med gode smaker.

Foto: Ida Skivenes
Foto: Ida Skivenes

Gled noen du er glad i med en søt smoothiebjørn til frokost eller kvelds. Her får du faktisk to smoothier i ett og samme glass - en deilig kombinasjon av bringebær- og peanøttsmoothie. En ny og frisk vri på den klassiske komboen peanøttsmør og syltetøy.

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Drøm deg bort til sol, varme og sydligere strøk med Lise Finckenhagens fristende smoothie med mango og pasjonsfrukt. Smaker ekstra godt servert med knust is.

Foto: Kvardagsmat.no
Foto: Kvardagsmat.no

Matblogger Anita gir deg oppskriften på enkel smoothie med tre forskjellige nivåer etter smak. Har du ikke prøvd grønn smoothie før kan du begynne med den milde versjonen, og deretter kjøre på med avokado - den gir nemlig en god, kremet smak.

Del din smoothie på Instagram med #godtno, og vi plukker deg kanskje til forsiden vår.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?