Alle kakao-oppskriftene du trenger til hytteturen
Å varme seg på en kopp med varm sjokolade etter en tøff skitur eller en lang dag ute er noe av det beste med vinteren, men kakao er ikke bare kakao.
Kakao er egentlig ikke bare kos. I mange år ble den brukt som styrkedrikk – både av soldater og polfarere. Men du trenger verken gå i krigen eller krysse Nordpolen for å unne deg en god kopp varm sjokolade.
Det er ikke så mye som skal til – en plate god kokesjokolade smeltet i litt varm melk og gjerne en kremtopp (eller bare litt sjokolademelkpulver rørt ut i en kopp varm melk fra mikro’en hvis du virkelig vil gjøre det enkelt).
Men du kan også gjøre litt ekstra ut av det, hvis du vil. Hva med å by på Kong Olavs kakao? Det er en fyldig varm, sjokolade toppet med pisket krem - bokstavelig talt en konge verdig.
Eller hva med en voksen variant med litt god konjakk og litt chili? Godts huskokk Lise Finckenhagen lager «boozy kakao» på mørk sjokolade med chili og konjakk eller whisky - du kan gjerne servere den med en marshmallow eller litt myk, pisket krem.
Du kan også lage kakao på hvit sjokolade. Varm hvit sjokolade med appelsin gir søt og god påskestemning. Oppskriften på hvit kakao med appelsin finner du her.
Og for deg som ikke skal ha laktose, finnes det også en god kakao-oppskrift: