Ny vri på italiensk klassiker: Pepperkakecantuccini med pistasjenøtter
Cantuccini er en fin julegave til de som har alt, og som er glade i søtt.
- Cantuccini spises året rundt i Italia. Den klassiske cantuccinien er som regel laget med mandler, men her har jeg gjort en liten vri og laget en julevariant med pistasjenøtter og pepperkakekrydder. Italienerne dypper cantuccini i søt vin eller espresso, men de kan like gjerne dyppes i gløgg eller en kaffe latte, sier ukens matblogger Anne Line Laurien til Godt.no.
- Det er ikke vanskelig å lage cantuccini, men det er litt jobb, siden de må stekes i to omganger. Først som en lang pølse og deretter i skiver. Dette gjør at de blir sprø som kavringer og holdbarheten nesten uendelig, sier Anne Line.
- Jeg er veldig glad i å bake, lage mat og varte opp for gjester. Med bloggen min vil jeg inspirere andre til å prøve ut nye ting også, samt vise at det å lage mat fra bunnen av ikke alltid er tidkrevende eller komplisert, forteller hun.
Les bloggen til Anne Line her, og følg henne på Instagram og Facebook også.
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 175 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 2 ts pepperkakekrydder
- 1 klype salt
- 2 egg
- 25 g romtemperert smør
- 100 g pistasjenøtter
Fremgangsmåte
- Bland alt det tørre i en bolle
- Tilsett eggene og smøret og rør med eltekrok til det blir en jevn deig
- Elt inn pistasjenøttene
- Pakk deigen i plastfolie og la den hvile 30 minutter i kjøleskapet
- Forvarm ovnen til 150°C varmluft eller 180°C over- og undervarme
- Del deigen i fire og rull emnene ut til pølser som er omtrent 3 cm diameter
- Legg de på bakepapir og trykk de litt ned
- Stek i 15 minutter
- Avkjøl
- Skjær skrå skiver på omtrent 1 cm av pølsene og legg dem med snittflaten opp på bakepapir
- Stek i ytterligere 8-10 minutter
- Oppbevares i kakeboks
Publisert: 12.12.2013 kl. 07:06
Lag deg en gratis konto