Til hovedinnhold

Ny vri på italiensk klassiker: Pepperkakecantuccini med pistasjenøtter

12. desember 2013Aktuelt
ITALIENSK JULEGODT: Må stekes i to omganger for å bli sprø og holdbare, og dypp dem i kaffen så blir de myke og gode.
ITALIENSK JULEGODT: Må stekes i to omganger for å bli sprø og holdbare, og dypp dem i kaffen så blir de myke og gode.

Cantuccini er en fin julegave til de som har alt, og som er glade i søtt.

Ukens matblogger Anne Line Laurien (36)Er siviløkonom.Bor i Hamburg, Tyskland.Favorittråvaren er ferske tomater i alle farger.Favorittredskapet er kjøkkenmaskinen.Når jeg lager mat vil jeg gjerne at det i tillegg til å være smakfullt og godt, også er sunt.Blogger på madamelaurien.blogspot.no
Ukens matblogger Anne Line Laurien (36)Er siviløkonom.Bor i Hamburg, Tyskland.Favorittråvaren er ferske tomater i alle farger.Favorittredskapet er kjøkkenmaskinen.Når jeg lager mat vil jeg gjerne at det i tillegg til å være smakfullt og godt, også er sunt.Blogger på madamelaurien.blogspot.no

- Cantuccini spises året rundt i Italia. Den klassiske cantuccinien er som regel laget med mandler, men her har jeg gjort en liten vri og laget en julevariant med pistasjenøtter og pepperkakekrydder. Italienerne dypper cantuccini i søt vin eller espresso, men de kan like gjerne dyppes i gløgg eller en kaffe latte, sier ukens matblogger Anne Line Laurien til Godt.no.

- Det er ikke vanskelig å lage cantuccini, men det er litt jobb, siden de må stekes i to omganger. Først som en lang pølse og deretter i skiver. Dette gjør at de blir sprø som kavringer og holdbarheten nesten uendelig, sier Anne Line.

- Jeg er veldig glad i å bake, lage mat og varte opp for gjester. Med bloggen min vil jeg inspirere andre til å prøve ut nye ting også, samt vise at det å lage mat fra bunnen av ikke alltid er tidkrevende eller komplisert, forteller hun.

Les bloggen til Anne Line her, og følg henne på Instagram og Facebook også.

Ingredienser

  • 250 g hvetemel
  • 175 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts pepperkakekrydder
  • 1 klype salt
  • 2 egg
  • 25 g romtemperert smør
  • 100 g pistasjenøtter

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre i en bolle
  • Tilsett eggene og smøret og rør med eltekrok til det blir en jevn deig
  • Elt inn pistasjenøttene
  • Pakk deigen i plastfolie og la den hvile 30 minutter i kjøleskapet
  • Forvarm ovnen til 150°C varmluft eller 180°C over- og undervarme
  • Del deigen i fire og rull emnene ut til pølser som er omtrent 3 cm diameter
  • Legg de på bakepapir og trykk de litt ned
  • Stek i 15 minutter
  • Avkjøl
  • Skjær skrå skiver på omtrent 1 cm av pølsene og legg dem med snittflaten opp på bakepapir
  • Stek i ytterligere 8-10 minutter
  • Oppbevares i kakeboks

Publisert: 12.12.2013 kl. 07:06


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?