Høst er lammesesong

13. november 2012Aktuelt
Server ytrefilet av lam med rotstappe og portvinssaus. (Foto: Vegard Eggen.)
Server ytrefilet av lam med rotstappe og portvinssaus. (Foto: Vegard Eggen.)

Fristende oppskrifter på nye lammeretter.

Høstens lam har kommet, men før vi begynner å koke fårikål og steke lammelår, kan vi ta i bruk sesongens lammekjøtt på helt andre måter.

Både indrefilet og ytrefilet av lam er skikkelig festmat, server det som en stek med portvinssaus og rotgrønnsaksstappe eller la lammet få en smak av Thailand og ha det i en salat sammen med grønne epler, koriander og mynte.

Kjøttet på lammeskankene er i utgangspunktet seigt, men tilbereder du dem på riktig måte kan du by på et saftig, mørt stykke lam du sjelden har smakt maken til.

For de litt unge eller yngre, kan det kanskje være spennende å smake lam med timian og hvitløk i burgervariant.

Her får du fem oppskrifter på spennende lammemiddager – det er bare å la seg friste.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?