I dag blir det lapskaus

13. november 2012Aktuelt
Prøv en deilig, varmende lapskaus laget på lettsaltet svineknoke - gjerne servert med flatbrød. (Foto: Trygve Indrelid.)
Prøv en deilig, varmende lapskaus laget på lettsaltet svineknoke - gjerne servert med flatbrød. (Foto: Trygve Indrelid.)

Prøv en av disse fire oppskriftene på lapskaus.

Lapskaus kan du lage på nesten hva du vil. Tradisjonelt er den laget på (billig) kjøtt, som blir kokt eller stekt, og så kokes sammen med grønnsaker skåret i terninger. Det er typisk at det brukes rotgrønnsaker i lapskausen, som poteter, kålrot og gulrøtter; dette gjør suppen ekstra mettende og dermed ganske perfekt høstmat. Det er jo nå når det blir kaldere og mørkere at vi gjerne føler at vi trenger litt ekstra energi og varme i kroppen.

Her får du fire oppskrifter på lapskaus på litt forskjellige måter. Du kan koke en helt tradisjonell lys lapskaus på svineknoke med poteter, gulrøtter, purre og løk. Eller lage pølselapskaus med bacon og pølse, poteter, persillerot og kålrabi.

Lam kan også has i lapskausen, server den helst med tyttebærsyltetøy og flatbrød ved siden av. Om sodd er lapskaus kan kanskje diskuteres, men det er skikkelig mat som smaker masse og det er lammekjøtt kokt med høstens grønnsaker, så den passer i hvert fall inn i sjangeren.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?