Hjemmelaget is-fest til frokost

12. mai 2013Aktuelt
FRISKIS: Rømme, sitron, lime og sukker gir en frisk og annerledes is-opplevelse for både store og små. Foto: Sara Johannessen
FRISKIS: Rømme, sitron, lime og sukker gir en frisk og annerledes is-opplevelse for både store og små. Foto: Sara Johannessen
Siri Eggen
Siri Eggen

Med hjemmelaget is-bonanza på tallerkenen og friske bær i glassene, kan både du og poden rope HURRA dagen lang.

17.mai er «barnas dag» og det bør også vises på frokostbordet, mener VGs nye matprofil Jon Krog Pedersen (32).

–Gi barna en ekstra overraskelse ved å lage isen selv. Det er enkelt, ser bra ut og smaker utrolig godt!, sier han.

For skal vi tro matansvarlig på VGs nye matsatsning Godt.no trenger du ikke ismaskin for å lage god is fra kjøkkenbenken.

Ved hjelp av noen enkle grep kan du nemlig friste både store og små med iskalde delikatesser i mai-solen, ifølge Krog Pedersen.

VG-kokken, som selv har en sønn på 3 år, forteller at podens iskalde favoritt er pappas hjemmelagde «Rosa-is».

– Hemmeligheten er frosne bær, melis og fløte! sier 32-åringen, og fortsetter:

– Det er jo veldig lett å imponere barn. De syns det er morsomt å se at det faktisk er mulig å lage mat fra bunnen, samtidig som mange foreldre selv har glede av det.

BARNAS FAVORITT: Godts Jon Krog Pedersen har oppskriften på «rosa-is», en sikker vinner hos barn på 17.mai-frokosten. Foto: Sara Johannessen
BARNAS FAVORITT: Godts Jon Krog Pedersen har oppskriften på «rosa-is», en sikker vinner hos barn på 17.mai-frokosten. Foto: Sara Johannessen

Frisk punsj

FRISKT OG GODT: Sitrus, bobler og bær smaker godt på dagen. Punsjen er lav på alkohol, og kan enkelt gjøres om til en barnepunsj. FOTO: SARA JOHANNESSEN
FRISKT OG GODT: Sitrus, bobler og bær smaker godt på dagen. Punsjen er lav på alkohol, og kan enkelt gjøres om til en barnepunsj. FOTO: SARA JOHANNESSEN

På nasjonaldagen skal også glassene fylles med sprudlende godsaker, og VG-kokken trekker frem punsj som et friskt alternativ.

Med samme grunnoppskrift kan både store og små heve glassene ved frokostbordet – med eller uten alkohol.

– De aller fleste er veldig glade i bær, sukker og sitrus, uavhengig av alder. Deretter tilsetter du det du måtte ønske, enten det er farris eller sprudlevann, sier han, og spør:

– Kan det blir bedre?

Publisert: 12.05.2013 kl. 10:05
Oppdatert: 12.05.2013 kl. 10:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?