Norske epler og plommer snart i butikk

18. august 2019Aktuelt
Dyrking av epler langs Eikeren I Øvre Eiker kommune.
Dyrking av epler langs Eikeren I Øvre Eiker kommune.
Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
NTB
NTB

Innhøstingen av norske epler og plommer er i gang, og snart vil det være mulig å finne i butikkene, ifølge Landbruksdirektoratet.

Vestlandet er allerede godt i gang med innhøstingen av plommer, og på Østlandet har plommehøsten så vidt startet, skriver direktoratet i sin ukentlige rapport.

I forrige uke ble det klart at epler er klare for høsting i Telemark og Hardanger. Blant de modne sortene er Geneva Early og Vista Bella. Avlingsprognoser tyder på gode avlinger i år på landsbasis, men at avlingene er aller best i vest.

De neste ukene er det også ventet at det vil komme norsk rød og gul løk på markedet.

Jordbærsesongen er imidlertid over for denne gang, mens været har spilt bringebærprodusentene et puss, og det er mye gråskimmel i bærene. Moreller vil det fremdeles være mulig å få tak i en stund til.

I sommer har markedsforholdene vært relativt stabile for de fleste grønnsaker, frukt og bær, men det har vært knapt med brokkoli, blomkål, agurk og tomat.

For brokkoli har etterspørselen vært mye større enn tilbudet, som følge av klimatiske skader og insekter i den norske avlingen, og begrenset tilgang i Europa, ifølge direktoratet.

For agurk og tomat har import vært nødvendig for å møte etterspørselen, og i deler av utenlandsmarkedet har prisene vært høye.

Tid for en sopptur? Her er alle tipsene du trenger

Publisert: 18.08.2019 kl. 10:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?