Norsk kokkelag tok tredjeplass i Stockholm

8. mai 2014Aktuelt
MESTERKOKK: Ørjan Johannessen var Norges kandidat i Bocuse d'Or Europe, og tok hjem bronse i den prestisjetunge konkurransen. Bildet er fra 2012. Foto: Scanpix
MESTERKOKK: Ørjan Johannessen var Norges kandidat i Bocuse d'Or Europe, og tok hjem bronse i den prestisjetunge konkurransen. Bildet er fra 2012. Foto: Scanpix
Felicia Alvsing
Felicia Alvsing

Norges lag med Ørjan Johannessen i spissen kom på tredjeplass i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europe torsdag. 

Norge tok tredjeplassen, dansken Kenneth Hansen med sine kokker tok andre plassen, mens vertslandet Sverige tok førsteplassen med Tommy Myllymäki i spissen, skriver svenske DN.

Ørjan Johannessen og Norge er dermed kvalifisert til Bocuse d'Or Lyon, som arrangeres i januar neste år.

Ettersom Johannessen tok førsteplassen i konkurransen i 2012, var det knyttet store forventninger til at han kunne vinne Bocuse d'Or Europe for andre gang.

– Det er en seier å komme på pallen. Det betyr at norske kokker er blant de beste i verden. Ørjan er litt skuffet, men satser på en seier i Lyon. Sverige var svært gode, men vi skal ta de igjen neste gang, sa kokk og lagdeltaker Geir Skeie til NTB.

Lyon neste

Det er femte gang Bocuse d'Or Europe er blitt arrangert, og første gangen konkurransen har blitt avholdt i Sverige. Norge har gjort det skarpt også tidligere i det europeiske kokkemesterskapet. Geir Skeie tok gull i 2008, mens Gunnar Hvarnes fikk med seg en sølvplassering i 2010.

Bocuse d'Or Europe er en kvalifiseringskonkurranse til Bocuse d'Or i Lyon, som anses som verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse. Norge har hevdet seg godt i konkurransen og hentet gullet hjem for første gang med Bent Stiansen i 1993.

Årets kokk

Ørjan Johannessen, som er født og oppvokst i Austevoll kommune utenfor Bergen, ble kåret til Årets kokk i 2013 i Mathallen i Oslo.

Han startet som lærling ved Hotell Neptun i Bergen i 2004, og fikk fagbrev som kokk i 2005.

Johannessen har tidligere jobbet for Mathuset Solvold i Sandefjord, Gastronomisk Institutt i Stavanger og Det Norske Kokkelandslaget.

VG/NTB

Publisert: 08.05.2014 kl. 18:53
Oppdatert: 08.05.2014 kl. 20:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?