Lun pasta med bakte rødbeter og chèvre
Rødbeter passer til mer enn leverpostei. I denne retten får du sesongens råvarer i en bra ballanse mellom sødme, syre, salt og sprøtt. Gjestene vil elske deg!
Lars Andernach Fredriksen lager den fantastiske matbloggen «Lars spiser, synger & synser» og her deler han en rett for mørke høstkvelder.
- Dette er en typisk lat rett som passer perfekt en fredagskveld, sier Lars til Godt. Rødbete er en undervurdert råvare som burde blitt brukt mer når den er i sesong, som den er nå.
- Bruk bruk litt ekstra cash på en en skikkelig god olivenolje og balsamico, fortsetter han, og dette en rett for deg som også ikke vanligvis befinner deg ved grytene.
Ingredienser til 4 personer
- 8 ferske rødbeter, kuttet i båter
- 10 fedd hvitløk
- frisk oregano
- 1 pakke pasta, gjerne skruer
- 200 gram chèvre, gjerne den norske varianten fra Haukeli
- en raus neve ristede valnøtter
- 2 deler god olivenolje eller kaldpresset rapsolje
- 1 del god balsamico
- salt & pepper
- 200 gram serrano-skinke
Fremgangsmåte
Start med å vaske rødbeter og kutt dem i båter. Ha rødbetene i et ildfast fat sammen med hele hvitløksfedd, litt frisk oregano, godt med maldonsalt og nykvernet pepper. Ha over en god klunk rapsolje. Bland sammen med hendene og sett herligheten inn i en forvarmet ovn på 200 grader og la det stå i omtrent 20 minutter eller til rødbetene er møre.
Mens rødbetene gjør seg selv, koker du pastaen i lettsaltet vann, som anvist på pakken.
Bland sammen 8 ss rapsolje og 4 ss balsamico og smak til med salt. Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og blander pastaen med dressingen. Ha pastaskruene i fire dype tallerkener. Ha over rødbeter, hvitløk, chèvre og valnøtter. Pynt til slutt med litt frisk oregano - server og spis!
Publisert: 05.09.2013 kl. 07:19
Oppdatert: 05.09.2013 kl. 12:27
Lag deg en gratis konto