Lise Finckenhagens børek-spesial

12. februar 2021Aktuelt
SPRØTT OG SAFTIG: Med papirtynn filodeig kan børeken fylles med det meste. Her er en variant med spinat og feta.
SPRØTT OG SAFTIG: Med papirtynn filodeig kan børeken fylles med det meste. Her er en variant med spinat og feta.
Foto: Johanna Siring

Enten du vil prøve deg på hjemmelaget filodeig eller gå for ferdigdeig fra butikken, får du her tre fristende oppskrifter på børek med forskjellig fyll.

Børek minner meg om solfylte dager i Hellas, men er vel egentlig en betegnelse på en hel gjeng tyrkiske bakverk som lages av tynn filodeig. De kan fylles med både søtt og salt, og det er veldig fristende å si at det er kun fantasien som setter grenser.

De søte, små (ofte ganske klissete med både sirup og honning, og litt mer sirup) er en hel verden for seg selv - så her har jeg heller konsentrert meg om tre salte varianter i ulike former. Vet egentlig ikke helt hvordan børek-reglene er, eller om de finnes, men litt kunstnerisk frihet må da være lov.

Den papirtynne filodeigen kan enkelt kjøpes på butikken, både fersk og fryst. Og med noen flak i fryseren har du hjelpen nær hvis du plutselig skulle få lyst på noe som skal bakes inn i noe sprøtt og godt. Ulike tykkelser til ulikt bruk finnes også, men doble lag av den tynneste varianten funker som regel veldig bra uansett.

Planlegger du nå å hive deg over et spiralformet børek-prosjekt fylt med spinat og feta. Ja, da synes jeg du skal klinke til med egen deig. Joda, den skal kjevles og kjevles og strekkes forsiktig underveis. Men altså, det funker og du kommer til å bli superimponert over egen innsats. Helt sant!!

Publisert: 12.02.2021 kl. 12:43
Oppdatert: 16.02.2021 kl. 08:51


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?