Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dekk opp til skalldyrfest

7. juli 2021Aktuelt
SOMMERFEST: Sommeren i år er vi ekstra giret på fest med gode venner. Hvorfor da ikke kjøre litt gjennomført tema også?
SOMMERFEST: Sommeren i år er vi ekstra giret på fest med gode venner. Hvorfor da ikke kjøre litt gjennomført tema også?
Foto: Stockphoto

Alle fester i sommer bør være litt «ekstra», vi hermer etter svenskenes kräftskiva og lager storkalas med skalldyrtema.

Og ja, vi vet at ikke alle skalldyr er på sitt beste nå, men likevel, det er om sommeren mange av oss liker å ta oss et lag med det beste havet har å by på.

Skal du holde deg strengt til sesong, så sats på østers eller gå for krabbefest i august, da vel.

Uansett, det er ekstra stas å dekke opp til fest sommeren 2021! Slik har vi lyst til å gjøre det.

Girlander og festlykt

Av en eller annen grunn er den smilende månen et obligatorisk element på en svensk kräftfest, og den setter jo uten tvil en viss spiss på dekorasjonen, kitsch men også litt coolt.

Når du først er i gang, hvorfor ikke også henge opp en girlander – formet som kreps eller hummer, om du vil.

Krabbetang

En gammel klassiker på skalldyrbordet, en tang som gjør at du får knekt deg inn til all den gode maten inne i klørne. Disse i rødt er jo i tillegg en liten fargeklatt på bordet.

Sitronpresse

En praktisk liten sitronklemme som du kan ha stående på bordet, slik at gjestene kan skvise over maten sin selv. Ganske søte også!

Servise

Disse tallerkenene fra svenske Mateus, i Oyster-serien er perfekte til alt av skalldyrmiddager, men også resten av året. De kommer i tillegg i alle regnbuens farger, om du ikke vil ha hvitt. Du kan selvsagt dekke opp med ditt vanlige servise. Men vil du gå «all in» og skaffe deg et skikkelig skalldyrservise, finnes det veldig mye både artig og lekkert som er brukt. Er du heldig kommer du over noe à la dette på Finn eller disse håndlagde på Etsy!

Fat

Lag et skikkelig skalldyrplatå hvor du kan fylle på med det beste du vet fra havet. Dette stativet har løse fat, som følger med. Bare husk å ikke slenge dem i vaskemaskinen når festen er over, det tåler de nemlig ikke.

Om du har god tid, kan du jo la deg inspirerere av Instagram-posten under, og legge hver reke på «høykant» etter hverandre. Finere blir det ikke!

Dill

Store buketter med krondill passer fint i vaser på bordet, men også som topping på skalldyrene. Dyrk selv med frø fra nærmeste gartneri, eller kjøp i butikk. I høysesongen på sensommeren selges krondill nå i det fleste butikker med godt utvalg.

Skylleskåler

Sette frem små skåler med vann, med en liten skive sitron i, så kan gjestene vaske hendene underveis i måltidet. Disse skålene fra Rörstrand er også kjempefine til frokostgrøt og yoghurt med frukt og bær.

Vinkjøler

Litt ekstra fest blir det om du setter drikken i is midt på bordet, spesielt om du har en vinkjøler som denne champagnebollen. Mellom festlige lage, kan den fint også brukes til andre ting, som et lekkert fruktfat.

Om du ikke vil kjøpe nytt, finnes det også en lang rekke lignende boller på Finn.

Publisert: 07.07.2021 kl. 15:49
Oppdatert: 08.07.2021 kl. 11:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?