Det beste jeg vet med Victoria Skau

5. november 2021Aktuelt
ET SKJULT TALENT: Selv om ikke mange vet det, hevder Victoria Skau at vennene hennes mener hun har et skjult talent på kjøkkenet.
ET SKJULT TALENT: Selv om ikke mange vet det, hevder Victoria Skau at vennene hennes mener hun har et skjult talent på kjøkkenet.
Foto: Maren Olava Ask Hütt/VG
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Victoria Skau får barndomsminner av mat. Hun liker alt, nesten, unntatt ingrediensen som «ødelegger all mat».

I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi snakket med blant annet programleder Bahare Vikenskuespiller Emilie Skolmen, og konditor-søstrene Åsta og Solveig Tufto.

– Hei, Victoria! Sist vi snakket sammen var du YouTuber. Nå har du både skrevet bok og blitt programleder, hva er den mest passende yrkestittelen for deg akkurat nå?

– Heeei! Haha, ja, jeg synes nesten det er vanskelig å definere meg selv for tiden, men nå kjenner jeg ekstra nærhet til programlederrollen. Det er så gøy og stas. Å bli programleder har vært min største drøm. Å få tre inn i den rollen sammen med Lilli Bendriss, som jeg har sett opp til i så mange år, er utrolig spennende, sier Skau.

I en alder av 22 år nådde hun ifølge seg selv karrierens høydepunkt når hun i tidligere i høst ble medprogramleder for «Spøkelsesjegerne» på Discovery.

– Gratulerer! Men vi er her for å snakke om mat, hva er din favorittfrokost?

– Jeg har aldri vært et frokostmenneske. Jeg slenger helst i meg noe lett og kjapt i hverdagene, gjerne brødskive med makrell i tomat. Men jeg disker opp i helgene med klassikeren rundstykker, egg og bacon, da.

– Og din favorittmiddag?

– Jeg er veldig glad i mat og har alltid vært det. Jeg er lite kresen og liker alt. Men, hmm, favoritten er nok en skikkelig god pasta. Det er heller aldri feil med sushi, jeg kunne levd på det livet ut.

– Og indisk! Jeg får barndomsminner av tandoori chicken, det har jeg elsket hele livet. Jeg gapte som en måltrost da jeg var tre år og mamma og pappa matet meg med det.

– Hva var ellers det beste du visste da du var liten?

– Jeg har alltid vært litt rar nesten, fordi jeg liker alt. Jeg elsket oliven og sterke oster allerede som barn, og istedenfor pølse i lompe ønsket jeg meg joikaboller med tyttebærsyltetøy i barnebursdagen. Jeg er usikker om de andre barna i selskapet likte det like godt.

– Har du en favorittdessert?

– Jeg elsker sjokoladefondant. Når jeg kommer hjem til familien er det alltid det jeg vil ha, og det første jeg ser etter på menyen når jeg er på restaurant.

– Lager du det selv også?

– Nja. Jeg har prøvd meg, men tanten min er mester og jeg får aldri til å lage den like god selv, uansett hvor hardt jeg prøver.

– Hva er favorittkaken din?

– Brownie, men jeg er også skikkelig glad i gulrotkake fordi det gir meg gode barndomsminner. Det var favoritten før.

– Enkel brownie, eller med noe på siden?

– Jeg elsker å ha vaniljeis ved siden av.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Etter at jeg flyttet for meg selv har jeg innsett gleden av å få noe servert, og det beste må være biff med fløtegratinerte poteter toppet med peppersaus. Det er en klassiker.

– Hva er det beste godteriet eller snacksen, synes du?

– Jeg er veldig, veldig glad i ost og kjeks, gjerne med et glass rødvin til. Det disker jeg opp med når jeg har venner på besøk. Men jeg elsker sjokolade, og da helst Smash.

– Jeg liker all kjeks, speltkjeks, Ritz, den pakken med ulike i, du vet. Jeg er lite kresen, så jeg liker alt av oster, både milde og kraftige, fra vanlig kremost til manchego og hvit cheddar.

– Hva er favorittosten?

– Hundre prosent hvit cheddar! Jeg kan knaske den alene, den er så god, men det er også supergodt med kjeks med noe druer eller syltetøy til. Jeg er glad i å eksperimentere med ost, kjeks og skinker.

– Liker du å lage mat selv, eller vil du helst slippe?

– Det som er, er at jeg er så utrolig mye på farta fordi jeg ikke har en A4-jobb. Det blir mange sene kvelder, og bestilling av mat. Men jeg er egentlig veldig glad i å lage mat. Vennene mine får litt sjokk fordi de tror jeg ikke kan, men når jeg lager det og serverer dem, så spør de alltid hvorfor jeg ikke gjør det oftere. De mener jeg har et skjult talent, hehe.

– Hva foretrekker du å lage?

– Alle mulige pastaretter. Kantarellpasta og den berømte TikTok-pastaen er favoritter.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Kjøleskapet mitt ser nok veldig kjedelig ut dessverre, men havremelk til kaffen og makrell i tomat har jeg alltid. Da har jeg dekket behovene.

– Du har skrevet bok om kjærlighetssorg, hva er den beste trøstematen for deg?

– Is. Klassisk rett fra boksen som i en film, og da gjerne Ben and Jerry’s med cookie dough. Det gikk mange bokser da jeg hadde kjærlighetssorg.

– Men under hyggeligere omstendigheter, hva serverer du på date?

– Oi ... Jeg lager en ganske god viltgryte. Man vil jo gjøre det litt fancy på date, så viltgryte med ris, masse god sopp og godt kjøtt. Så ja, faktisk den. Det er en sånn virkelig kose meg og diske opp for meg selv.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Jeg er jo en levende klisjé, og liker å være litt main-character med litt jazz og vin i glasset, duftlys og dempet belysning i leiligheten.

– Passer fint for date det da!

Skau liker å lage mat, favoritten er pasta.
Skau liker å lage mat, favoritten er pasta.
Foto: Privat

– Har du en favorittsesong?

– Hundre prosent høst og tiden mot jul. Altså, jeg får så gode barndomsminner på matfronten på denne tiden av året. Komme hjem og lukte fårikål på komfyren, og all julematen – nam! Pinnekjøtt er min favoritt. Gleder meg alltid til denne tiden.

– På YouTube tester du blant annet mat, om du skulle velge en av diettene du har testet i det siste, ville det vært lilla mat, veganer eller Kendall Jenner sin?

– Jeg tror nok det må bli når jeg spiser slik som ulike kjente personer, fordi jeg oppdager så mye nytt på matfronten. Jeg har fått dilla på gulrøtter med hummus, som jeg oppdaget via kjendisene. Kardashian og Jenner-søstrene spiser mye interessant, så da spiser jeg gjerne som dem. Det er variert og balansert, fra supersunt til junk. Mye spennende.

– Hvor vil du helst reise? Hvor er den beste maten?

– Italia, uten tvil. Jeg har aldri vært der, men bare maten gjør at jeg vil dra dit. Skal noen overraske meg med en tur må det bli dit, jeg elsker pasta!

– Hva spiser du når du er hjemme alene?

– Jeg er jo fæl til å bestille mat. Noe sushi, asiatisk. Eller nudler. Ellers veldig glad i å lage hjemmelaget pizza. Jeg er den som gønner på. Alt fra kjøttdeig til mais og chorizo skal på pizzaen. Og ananas, jeg er en av dem. Jeg elsker ananas på pizza.

– Om du kunne spist middag med tre kjente personer, hvem som helst, hvem velger du?

– Oi, oi! Spennende spørsmål. Hmm ... Jeg tror jeg ville valgt Petter Stordalen, jeg bare elsker energien hans. Og Lilli Bendriss. Hver middag med henne er like spennende. Men hvem ville jeg tatt med meg, som den siste? Kanskje Jennifer Aniston? Hun virker som en sånn genuin sjel! Jeg beundrer henne som skuespiller.

– Det blir hyggelig. Helt til sist, hva spiser du aldri?

– Aldri noe mat som inneholder koriander, det ødelegger all mat. Jeg har det genet som gjør at koriander smaker såpe. Jeg spiser heller ikke noen form for marsipan!

Publisert: 05.11.2021 kl. 08:02
Oppdatert: 05.11.2021 kl. 08:16


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?