Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med Anders Husa

15. mars 2019Aktuelt
FOODIE: Mat- og reiseblogger Anders Husa deler sine matfavoritter i denne utgaven av spalten Det beste jeg vet. Foto: Anne Valeur (www.annevaleur.com)
FOODIE: Mat- og reiseblogger Anders Husa deler sine matfavoritter i denne utgaven av spalten Det beste jeg vet. Foto: Anne Valeur (www.annevaleur.com)
Melina Pambou Sundfør
Melina Pambou Sundfør

Restaurantbloggeren Anders Husa elsker det meste som inneholder iskrem og crunch, og drar aller helst til København når han skal reise for matens skyld.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet kokkelandslagskaptein Christer Rødseth og den anerkjente bartenderen Jørgen Dons. Denne gangen har vi snakket med foodie – restaurant- og reisebloggeren Anders Husa.

Hva er din favorittfrokost?

Til hverdags går det mye i overnight oats som jeg lager selv med blåbær, banan og valnøtter. En digg helgefrokost er aller helst surdeigsbrød fra Ille Brød i Oslo med godt smør og pålegg. På reise hopper jeg ofte over frokost for å spare kaloriene til lunsj eller middag.

Hva med favorittmiddag?

Det avhenger helt av hva jeg har lyst på den dagen. Noen ganger lager jeg japansk okonomiyaki og tenker at det er det beste jeg vet, mens andre ganger er det smørstekt laks med ovnsbakte poteter og rømmedressing med fiskerogn, sitron og dill.

Og dessert?

Jeg er svak for de fleste desserter som inkluderer iskrem og noe krønsjy, gjerne toppet med salt karamell eller syrlig tindved.

Hvilke godteri eller snacks er din favoritt?

Jeg kjøper veldig sjelden godteri og snacks, men ostepop er en guilty pleasure.

Hva er det aller beste du kan få servert?

Sjøkreps med bruna smør og brød eller steambun til å dynke i resten av smøret.

Hva foretrekker du å servere selv?

Hvis jeg har mange gjester over er det gøy å lage pizza med toppinger de sjelden får – som oksehale eller løyrom og rømme.

Hva er favorittingrediensen din?

Jordskokk.

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

Sommeren, for da kan man drikke digg naturvin i parken. Selv om det ikke er høysesong for mye av den norske sjømaten, er det noe eget med å nyte den ute i solen.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Egg. Jeg hater å kaste mat, og all restemat går i en omelett.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

En skarp kniv.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

Alle sånne håpløse greier fra TV-shop som bare tar plass i skapet. For eksempel et redskap som skal skille eggeplomme- og hvite for deg.

Hva hører du på når du lager mat?

Jeg liker helst å spille vinyl når jeg er hjemme, men akkurat under matlaging kan det være forstyrrende å måtte skifte side på plata. Da setter jeg gjerne på en Spotify-liste med noe digg musikk fra 60- og 70-tallet i stedet.

Hva var det beste du visste da du var liten?

Softis og skillingsboller. Det kan foreldrene mine skrive under – de har et helt bildealbum som bevis.

Hvor vil du helst reise for å spise god mat?

København.

Hva spiser du når du er hjemme alene?

Omelett med restemat.

Hvor og hva går du helst ut og spiser?

Katla og Arakataka er mine to favorittsteder i Oslo. Jeg elsker at de har dedikerte vinbarer som man kan droppe innom uten reservasjon og med masse digge småretter.

Hva spiser du aldri?

Råtten hai. Har smakt det. Aldri igjen.

Publisert: 15.03.2019 kl. 13:30
Oppdatert: 18.03.2019 kl. 13:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?