Oslo-restaurant nevnt på Forbes-liste

12. desember 2018Aktuelt
FÅR SKRYT: Den franske restauranten À L'aise i Oslo trekkes frem som et opplagt reisemål for matglade av Forbes. Foto: Trond Solberg/VG
FÅR SKRYT: Den franske restauranten À L'aise i Oslo trekkes frem som et opplagt reisemål for matglade av Forbes. Foto: Trond Solberg/VG

Det amerikanske magasinet Forbes har publisert en liste over de ti kuleste stedene å spise i 2019. Et av dem er norske À L'aise.

Mandag publiserte Forbes en artikkel hvor de lister opp de ti kuleste stedene å spise neste år. Men i stedet for å basere listen på Michelin-stjerner og offisielle kåringer, har magasinet valgt å trekke frem mindre kjente restauranter, basert på hvor «profesjonelle restaurantgåere» ville sendt vennene sine i 2019.

Listen inkluderer restauranter fra hele verden, fra restauranten Alcade i den mexikanske byen Guadalajara til CoCoCo i Saint Petersburg. Og midt i artikkelen dukker altså Oslo-restauranten À L'aise opp.

– Et opplagt valg for matkjennere

Den danske matfilmskaperen Kristian Brask Thomsen, som av Forbes omtales som «en ambassadør for gastronomiens verden», sier til magasinet at det franske kjøkken er tilbake for fullt, og «i Oslo av alle steder».

– Gjester flyr allerede inn fra Amsterdam, København og Aalborg, sier Brask Thomsen, og trekker spesielt fram restaurantens canard à la presse (en rett hvor kjøttsaft og blod presses ut av anden for å få ekstra god smak på sausen, journ. anm.).

– À L'aise burde være med alles matreise-planer når de drar til Oslo for å få den store Maaemo-opplevelsen, fordi À L'aise er det stikk motsatte. Den er uvanlig, og derfor et opplagt valg for en matkjenner, sier han videre.

Det har foreløpig ikke lyktes Godt å få en kommentar fra restauranten, men de har tydelig fått med seg oppmerksomheten:

– Store nyheter! Så stolt av teamet, skriver kjøkkensjef Ulrik Jepsen på Instagram.

Dette er ikke den eneste internasjonale oppmerksomheten Oslo har fått de siste ukene. Forrige uke ble Oslo, som eneste nordiske reisemål, nevnt på den prestisjetunge listen over de kuleste reisemålene i 2019 av reisemagasinet National Geographic Travellers, og nylig ble The Thief kåret til et av verdens 78 beste hoteller av Condé Nast Traveller.

Danmarks tacodronning også nevnt

I tillegg til À L'aise blir én annen nordisk restaurant nevnt i Forbes' liste: Den meksikanske restauranten Sanchez i København, som ble åpnet av den amerikanske tacodronningen Rosio Sanchez i 2017.

– Rosio Sanchez' regjering som dronning av det meksikanske kjøkken i Europa tok et gigantisk steg fremover da hun åpnet denne ambisiøse utvidelsen av sine taqueriaer, sier kokk og matjournalist Matt Goulding til Forbes.

I sommer tok Godt en prat med Sanchez, som da kunne røpe at hun alltid drar på en av sine egne restauranter når hun skal ha en snack. Hun åpnet sin første taqueria, Hija de Sanchez, i 2015 etter å ha forlatt jobben som kokk på den verdenskjente restauranten Noma.

Publisert: 12.12.2018 kl. 16:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?