Lise Finckenhagen: Søtpotet på tre vis

25. oktober 2019Aktuelt
VARMENDE: Hva med å lage en varmende gryte med søtpotet i helgen? Foto: Krister Sørbø/VG
VARMENDE: Hva med å lage en varmende gryte med søtpotet i helgen? Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Ta deg en søtpotet! Og prøv Lise Finckenhagens søtpotetpannekaker, søtpotetgrateng eller søtpotetgryte.

Poteten som ikke er en potet, men som navner tilsier – er ganske søt. Nesten litt overraskende søt uten å være full av kalorier av den grunn, supersunn er den faktisk! Og den er like anvendelig som poteten, kan brukes til det meste enten det er frokost, lunsj eller middag. Men nettopp på grunn av den tydelige sødmen er det fint med et friskt eller eksotisk innslag som noen dråper limesaft eller litt ekstra krydder.

Liker du fløtegratinerte poteter bør du absolutt prøve søtpotetvarianten. Søtpoteter i skiver, en klype muskat og ingefær, hvitløk og timian, fløte og ost. Trenger jeg si mer? Virkelig knallgodt, kan like gjerne være en rett i seg selv - for eksempel servert med en frisk salat - og er dessuten super som tilbehør til kylling og kalkun.

Spicy gryte med søtpotet, kikerter, spinat og peanøtter er full av gode smaker, og kokosmelken gjør sausen deilig tykk og fløyelsmyk. Hvor sterk den blir avhenger av styrken på karripastaen du bruker, det kan variere fra merke til merke.

En høy stabel med fluffy pannekaker er sjeldent feil. Og med most søtpotet i røren blir pannekakene ekstra søte og gode. Perfekt lørdagsfrokost, eller søndag - eller når som helst.

Publisert: 25.10.2019 kl. 15:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?