Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens alt i en panne-retter: Kylling, entrecôte og torsk

ALT I ETT: Entrecôte med soppstuing og kylling biryani er to retter fulle av smak som enkelt kokes sammen i én panne. Foto: Krister Sørbø/VG
ALT I ETT: Entrecôte med soppstuing og kylling biryani er to retter fulle av smak som enkelt kokes sammen i én panne. Foto: Krister Sørbø/VG

Alt i en panne er den perfekte løsningen når du mangler kasseroller, eller rett og slett bare vil gjøre det litt enklere.


Best av alt – alle smakene samles og kokes sammen, og ingenting går til spille på veien. Deilig rustikk mat som heller ikke krever all verdens innsats. Litt tid må du likevel legge i det, og friske gode råvarer, selvsagt. Men da har du også kommet langt på vei.

Kylling biryani starter med marinering og forkoking av ris, et par ekstra forberedelser der altså. Men så blandes kylling og ris i samme panne, toppes med safran og kokes sammen til en av de beste kylling- og ris-rettene jeg har smakt på lenge, om jeg kan få si det selv. Kanskje ikke heeelt autentisk, men akkurat så deilig aromatisk og saftig som skikkelig kosemat skal være.

Lettsaltet torsk kan nå nye høyder hvis den får surre litt på toppen av poteter, løk, chili, hvitløk, tomater og oliven. Resultatet blir en fargerik og flott torskepanne i bacalao-stil. Men la ikke fisken få mer varme enn til den akkurat flaker seg ved et lett trykk, for da er den på sitt beste.

Og har du vært på sopptur, er forslaget stekt entrecôte i kremet soppsaus med masse hvitløk.

Vi snakker ordentlig digg og skikkelig mett – med alt i ett!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?