Trekker tilbake lakseprodukter fra markedet

2. oktober 2018Aktuelt
SJEKK DATOEN: Flere lakseprodukter trekkes tilbake. I dag meldte Lofotprodukt AS at de tilbaketrekker kaldrøkt-, varmrøkt-, og gravet laks med siste forbruksdag 02.10.18-06.11.18. Foto: Sjøfrisk Norge AS og Lofotprodukt AS
SJEKK DATOEN: Flere lakseprodukter trekkes tilbake. I dag meldte Lofotprodukt AS at de tilbaketrekker kaldrøkt-, varmrøkt-, og gravet laks med siste forbruksdag 02.10.18-06.11.18. Foto: Sjøfrisk Norge AS og Lofotprodukt AS

Lofotprodukt AS tilbakekaller flere produkter etter mistanke om at produktene er kontaminert med skalldyr.

Det er produktene kaldrøkt-, varmrøkt-, og gravet laks fra Lofoten, med siste forbruksdag 02.10.18-06.11.18, som trekkes tilbake.

Partiet med produktene er på 3500 kg, og er solgt til dagligvarehandler i hele landet, ifølge Martportalen.no.

Lofotprodukt AS ber forbrukere som er allergiske mot skalldyr og som har disse varene i kjøleskapet om å kaste pakken. Berørte kunder vil få utlegget refundert.

Alle produkter som kan være påvirket av skalldyrallergen skal nå være fjernet fra matbutikkene, og det er derfor trygt for alle å spise Lofoten røkt og gravert laks som blir å finne i butikken fremover, heter det i meldingen.

Flere lakseprodukter forrige uke

I forrige uke trakk også Sjøfrisk Norge AS tilbake lakseprodukter, grunnet samme mistanke om kontaminasjon av skalldyr.

De trakk tilbake produktene Godehav Røkt laks og Prima røkt laks med siste forbruksdag 29.09.18 - 06.10.18. Produktene er merket med lot-nummer 8332 og 8333.

De aktuelle partiene var på tilsammen 900 kg røkt laks, som er solgt i Rema 1000s butikker i Norge.

Også i dette tilfellet ber produsenten forbrukere som har kjøpt produktet og som er allergiske mot skalldyr om å kaste produktet.

Publisert: 02.10.2018 kl. 15:22
Oppdatert: 02.10.2018 kl. 16:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?