Sterkt krydret: Chillispesial for kalde kvelder

HOT OG GODT: Chili gjør seg like godt i en dampende gryte med chili con carne som i en ananasterte med lime og vanilje. Foto: Sara Johannessen/VG
HOT OG GODT: Chili gjør seg like godt i en dampende gryte med chili con carne som i en ananasterte med lime og vanilje. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen

Sett en liten spiss på tilværelsen i vinteren og lag mat med chili som varmer innenfra.

Chili con carne er en skikkelig vintervarmer-klassiker, og det som er så deilig med hjemmelaget mat er at du kan få den til å smake akkurat sånn som du liker best. Derfor har jeg balansert alle smaken ved hjelp av mørk sjokolade… Hvor sterk du vil ha gryta er opptil deg, utgangspunktet her er ganske snilt og familievennlig. En fin måte å tilfredsstille alle på er å lage en egen chilimiks som serveres ved siden av. På den måten kan hver enkelt spisse det til etter eget ønske.

En varmende buljong er også knallgodt. Her er det både chili og sitrongress som slår an tonen i en aromatisk buljong med innslag av hete, salt og friskhet i tillegg til sukkererter og sjøkreps. Veeeldig godt!! Men pass opp for rennende nese, denne åpner nemlig opp det meste spør du meg (-nå er jo jeg litt pingle, da).

Desserter kan også hetes opp. Ananas, chili og vanilje er utrolig gode venner som kler hverandre fantastisk godt. Så hvis du er fysen på noen sprøtt, hett og søtt, bør du prøve deg på oppned-terten som varmer opp kropp og sjel og hindrer desserten fra å bare bli noen dill!

Husk at chili kommer i mange forskjellige styrkegrader så velg den chilien som passer din gane best.

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?