Dette kan du bruke gresskaret til

MER ENN BARE PYNT: Gresskaret tar seg godt ut som pynt på høsten, men denne sunne grønnsaken kan brukes til mye mer enn det. Foto: Getty Images
MER ENN BARE PYNT: Gresskaret tar seg godt ut som pynt på høsten, men denne sunne grønnsaken kan brukes til mye mer enn det. Foto: Getty Images
Camilla Christensen
Camilla Christensen

Gresskaret er mye mer enn bare en pyntegjenstand til Halloween. Denne grønnsaken er nemlig sunn, smaker godt og passer i alt fra desserter til middagsretter.

For mange er det store, oransje gresskaret et symbol på høst og med sine mange gode egenskaper og bruksområder er det ingen grunn til å la denne grønnsaken gå til spille.

Gresskaret er en søt, men kalorifattig grønnsak som er en god kilde til antioksidanter og betakaroten, ifølge ernæringsbiolog Lise von Krogh. Den søte smaken gjør at gresskaret blir mye brukt i alt fra drinker og desserter, til middagsretter og tilbehør.

Høsten er sesong for gresskaret og her er noen forslag til hva du kan bruke den sunne og smaksrike grønnsaken til:

Frøene i gresskaret er det ingen grunn til å kaste! Disse kan du faktisk spise rå, men vil du spise de som snacks kan du gjerne begynne med å riste dem i en panne også tilsette dem i en miks av andre nøtter, en salat eller på brødskiven.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Pai er alltid populært - prøv en variant med gresskar, bacon og fransk geitost neste gang.

En populær kaffedrikk på høsten er den berømte Pumpkin Spice Latten, som til å begynne med bare ble solgt hos kaffegiganten Starbucks, men som nå har inspirert mange flere kaffekjeder til å lage lignende varianter. Den søte kaffedrikken består av kondensert melk, espresso og en puré laget av ekte gresskar. Kaffen blir toppet med pisket krem og krydder som står til sesongen.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Det sies at man ikke skal leke med maten, men med gresskaret må vi tillate oss å være litt kreative. Her er det nemlig bare fantasien som setter grenser. Du kan for eksempel bruke tømme inneholdet i gresskaret for å så bruke det som en vase, et fuglebrett eller dekor. Halloween-lykten er en klassiker, men den sterke oransjefargen på gresskaret passer perfekt inne i huset resten av høsten også.

Pumkin pie er en populær dessert på høsten i USA, men du kan lage mye annet søtt og godt med gresskar. Vil du ha noe skikkelig godt til høstkaffen, vil en gresskarkake vært midt i blinken. En saftig kake med smak av gresskar og krydder kan du kose deg med på mørke høstkvelder eller imponere gjestene med! Gresskar kan til og med brukes i en deilig ostekake, bare sjekk her.

Det vanligste er å spise gresskar varmt for å få frem mest mulig smak og sødme. En varm gresskarsuppe er en god middag om høsten. Gresskarsuppe kan være ganske tykk, så da blir du god og mett. Du kan også være kreativ med tilbehøret på siden. Det kan kanskje være en idé å bruke kyllingnuggets på siden!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?