Lise Finckenhagen: Tre fristende retter fra VM-land

FRISTENDE: Prøv brasilianske osteboller med saftig biff og chimichurri til neste fotballkamp. Foto: Sara Johannessen/VG
FRISTENDE: Prøv brasilianske osteboller med saftig biff og chimichurri til neste fotballkamp. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Tyske pølser, brasiliansk biffburger og spanske churros. Nyt fotball-VM med smaken av klassikerne.

Ja, det er bare å sette seg godt til rette i sin egen storstue, for her er det ikke mangel på underholdning for en aktiv TV-supporter.

Men vær obs på viktigheten av å holde blodsukkeret på et jevnt nivå hvis du skal holde ut flere kamper med ukontrollerte utbrudd, nervepirrende målsjanser på begge banehalvdeler, i tillegg til hårfine bom, irriterende skuffelser og ellevill jubling.

Lag noe godt som kan deles og nytes med flere, disse rettene er inspirert av landene som toppet flest favorittlister i forkant av VM - med forbehold om at mye kan endre seg i løpet av noen kamper (les: «Regjerende mester Tyskland ute av VM»).

Saftige brasilianske osteboller fylt med skiver av grillet biff, rød chimichurri og koriander- og limesaus er såpass små at du kan spise fire, og såpass gode at du kanskje har lyst på enda flere.

Tyskere er like gode på pølser som de er i fotball, så sørg for at du velger skikkelig tysk kvalitet. Både øl og pølser er klassisk tilbehør til fotballkamp, og for enkelhetens skyld har pølsene denne gangen kost seg i et ølbad før servering - to fluer i en smekk der altså! Følg opp med hjemmelaget potetsalat, syrlig sommerkål og god sennep, gjerne flere varianter.

Hvis du bare er litt fysen på noe søtt, sprøtt, mykt og «digg» som er rullet i sukker og kanel og dyppet i varm sjokoladesaus? Da bør du soleklart lage en stor porsjon churros. De deilige spanske godsakene egner seg dessuten like godt til trøstespising som til feiring. Og kan i likhet med ostebollene og øl-pølsene, serveres før, etter, under eller helt uavhengig av en fotballkamp.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?