Til hovedinnhold

Bloggerens favoritt: Kyllingkarri

HVERDAGSLYKKE: Det er ikke så mye som skal til for å lage skikkelig god mat til den viktigste dagen i uka, hverdagen. Foto: Magnus Wintersborg
HVERDAGSLYKKE: Det er ikke så mye som skal til for å lage skikkelig god mat til den viktigste dagen i uka, hverdagen. Foto: Magnus Wintersborg

Rask hverdagsmiddag med kylling og masse smak.


Matbloggerens favoritt: Olav Birkeland (40)

Bor i Kristiansand.
Har blogget siden 2006.
Bloggens mest populære oppskrift er fløtekarameller.
Olavs favoritt på bloggen er vaniljeis laget med flytende nitrogen.
Foto: Magnus Wintersborg
Matbloggerens favoritt: Olav Birkeland (40) Bor i Kristiansand. Har blogget siden 2006. Bloggens mest populære oppskrift er fløtekarameller. Olavs favoritt på bloggen er vaniljeis laget med flytende nitrogen. Foto: Magnus Wintersborg

Olav Birkeland er en erfaren matentusiast og matblogger som er bedre kjent som Hobbykokken. Han var nominert til årets beste matblogg i 2014, har skrevet matspalte for Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende, og har gitt ut kokeboken «Den velutstyre mannen». Til daglig jobber han som produktsjef i Sous Vide Norge.

- Kyllingkarri er en klassisk hverdagsrett for oss. Det er utrolig hyggelig å ha noe som er så godt å samles rundt, og denne retten har gitt meg veldig mange gode måltider. Jeg skiller mellom maten og måltidet, der måltidet handler om opplevelsen og stemningen. Hvis du sammenligner kyllingkarri med en rett på en restaurant med Michelingstjerne lager naturlig nok de bedre retter, men når jeg tenker på hvilken mat som har gitt meg mest glede er det hverdagsmat som kyllingkarri som vinner, sier Olav.

- Jeg har ennå ikke blitt lei av kyllingkarri, jeg kan uten problemer spise den hver uke i et helt år, forteller han.

- Kona mi lærte meg å lage den. Hun kom sent hjem en dag for mange år siden og fortalte meg hvordan, men så glemte jeg hva hun sa og gjorde det sånn det falt meg inn. Hun bruker portvin i sin, men det er jo ikke noe portvin i indisk matlaging så jeg droppet det. Og så forenklet jeg den litt, sier Olav.

- Dette er en veldig enkel rett å lage. Om du småkoker den i en halvtime eller time så har det ikke så mye å si. Og det er kjennetegnet på en god hverdagsrett, at den tåler å stå litt uten å bli ødelagt, kaldt eller svidd. Da er det ikke så farlig om noen kanskje kommer litt senere til middag, sier han.

- Jeg laget den for 20 gjester en gang, og den var taknemmelig lett å lage da også. Det er bare å gange opp ingrediensene, og finne en stor nok gryte, så blir det mat til et selskap også, forklarer han.

Ingredienser til 4 personer

1 boks (400 g) tomat på boks

1 dl vann

4 stk kyllingbryst, kuttet i biter

1 stk løk, skrelt og finhakket

2 ss olje

1-2 ss karrikrydder

3 dl matfløte

1 dl eplejuice

smak til med salt

Serveres med ris

Slik gjør du:

Olav bruker omtrent en halvtime på å lage kyllingkarri.

Ha olje, karri, kyllingbiter og løk i en stekepanne og stek på middels sterk varme til løken er blank i ca. 5 minutter.

Tilsett vann i panna og kok inn til vannet nesten har fordampet og løken av blitt myk.

Ha fløte i en gryte, kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter på middels sterk varme til den tykner litt.

Tilsett tomat og eplejuice og hell det opp panna med kyllingbitene. La det småkoke i ca. 15 minutter.

Tilsett den tyknede fløten og rør godt rundt.

Smak til med salt.

Server med ris eller naan-brød.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?