Ukens matblogg: Brownie med ostekrem i langpanne
Enkelt og godt, slik lager du en deilig, klissete brownie toppet med ostekrem.
– Jeg elsker både brownies og ostekake, og var spent på hvordan det ville bli å kombinere disse to, sier ukens matblogger Tove Holter til Godt.no.
– Jeg lekte litt med tanken på om jeg skulle ha bringebær i røren, men de endte opp som pynt. Neste gang blander jeg dem nok i røren for å gi et hint av bringebærsmak til kaken, sier hun.
– Brownies med ostekrem kan også lages som muffins eller i en mindre langpanne, det er bare å justere ned mengden. Det viktigste er å ikke oversteke kaken, for en brownie skal være klissete, ikke gjennomstekt, sier hun.
Les bloggen til Tove her, og følg henne på Facebook og Instagram.
Ingredienser for én langpanne. Tove bruker 1 time og 15 minutter på å lage denne.
Brownie
- 500 g smeltet smør
- 400 g 70 % kokesjokolade
- 200 g lys kokesjokolade
- Frø fra 2 vaniljestenger
- 250 g brunt sukker
- 500 g hvitt sukker
- 10 egg
- 350 g mel
- 2 ts bakepulver
Smelt smøret i en kjele. Når det er smeltet tar du kjelen av platen og rører inn sjokoladen slik at den smelter.
Ha frøene fra vaniljestengene, brunt sukker og hvitt sukker i en bolle. Hell oppi det smeltede sjokoladesmøret og bland godt.
Rør inn ett og ett egg, før du til slutt blander inn i mel og bakepulver og rører godt.
Ostekrem
- 400 g Philadelphia
- 4 eggeplommer
- 150 g sukker
Rør ost, eggeplommer og sukker godt sammen.
Dekk en langpanne med bakepapir og hell i brownierøren. Deretter topper du med ostemassen. Lag mønster med en skje om du ønsker, slik at ostemassen blander seg litt med brownierøra.
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter.
Serveres romtemperert, da er den myk, klissete og god. Gjerne med bringebær til.
Flere oppskrifter fra dyktige, norske matblogger? Sjekk siste ukens matblogg:
Publisert: 13.11.2014 kl. 08:04
Oppdatert: 13.11.2014 kl. 11:44
Lag deg en gratis konto