Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens turmat: Gulasj på termos, rullekebab og eplepannekaker

6. april 2018Aktuelt
ALDRI SUR: «Turbab» fylt med krydret lammekjøtt og grønnsaker eller eplepannekaker løfter matopplevelsen på tur.
ALDRI SUR: «Turbab» fylt med krydret lammekjøtt og grønnsaker eller eplepannekaker løfter matopplevelsen på tur.
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Bytt ut grillpølsene med en eller flere av disse fristelsene neste gang du skal ut på tur. 

Hvor deilig er det vel ikke med en forfriskende tur i vår vakre natur? Enda bedre blir turen med noe godt på lur, og turen behøver hverken å være spesielt lang eller spektakulær for å nyte frisk luft og noen medbrakte fristelser. For enkelte av oss er nemlig matpausen selve poenget med turen, men meg om det.

Med noen forberedelser hjemme på kjøkkenet kan turprovianten enkelt utvides fra grillpølser og pinnebrød til gulasj på termos, rullekebab med krydret lammekjøtt i nystekte brød – eller «turbab», og tykke eplepannekaker med vaniljesaus.

Og tursjokoladen er denne gangen byttet ut med sjokoladesalami. Av utseende kan den minne om en salamipølse, men innholdet er noe ganske annet.

Med et slikt måltid i sikte er det mulig jeg ikke kommer meg ut på tur i det hele tatt. Kanskje ender jeg opp foran peisen, god og mett, iført raggsokker, superundertøy og med en sjarmerende luesveis.

Publisert: 06.04.2018 kl. 11:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?