Den riktige måten å spise Toblerone på

TA EN BIT: Toblerone er en av de vanskeligste sjokoladene å dele. Ikke bare fordi den er så god at man helst vil ha den helt for seg selv. Foto: NTB Scanpix.
TA EN BIT: Toblerone er en av de vanskeligste sjokoladene å dele. Ikke bare fordi den er så god at man helst vil ha den helt for seg selv. Foto: NTB Scanpix.
Isabel Bech

Den sveitsiske sjokoladen er ikke verdens letteste sjokolade å dele. Det har blitt mye kløn og klin når man skal bryte av en bit, men slik trenger det ikke å være.

KARAKTERISTISK: Fra Toblerone-fabrikken i Bern. Foto: Reuters Creative
KARAKTERISTISK: Fra Toblerone-fabrikken i Bern. Foto: Reuters Creative

Hvor vanskelig kan det være å spise en sjokolade, tenker du kanskje nå? Du kan selvsagt spise Toblerone-sjokoladen din akkurat slik som du vil, men det viser seg at det faktisk finnes en «riktig» måte å spise og dele den på.

I alle fall en enklere måte - og jo enklere man får delt den, jo enklere får man i seg sjokoladen.

Her er det altså snakk om et triks for hvordan man knekker av Toblerone-bitene. Du har kanskje pleid å bite av en og en bit med tennene? Eller så har du kanskje prøvd å knekke av en bit ved å bende den fremover med hånden?

Uansett hvilken av disse metodene du har pleid å bruke så har det i hvert fall sikkert opplevd at det ikke er så lett å dele opp en Toblerone.

Men nå er løsningen her! Du skal nemlig knekke av bitene ved å dytte trekanten bakover! Da brekker bitene mye lettere.

Den populære sjokoladen med sin karakteristiske trekantform skal representere Matterhorn i de sveitsiske alpene. I dag kommer Toblerone i forskjellige størrelser og består av sveitsisk melkesjokolade, honningnougat og mandler.

På slutten av 60-tallet og 70-tallet dukket det opp nye varianter med mørk sjokolade og hvit sjokolade og i 2007 kom det en med fruktnøtt. Uansett smak eller størrelse, kommer pakningene i de samme triangulære proporsjonene.

Det er ikke bare sjokolade som kan brytes av eller åpnes på «feil» måte. Banan er en av de mest spiste fruktene i Norge, og som mange skreller automatisk fra toppen. Men siden banan vokser oppover med stilken nederst, er det enklere å skrelle fra toppen. Knip av spissen og skrell nedover mot stilken, og du kan bruke stilken som et håndtak.

Ingen liker å høre at de gjør noe feil, men det finnes også en riktig måte å spise alt fra burger til sushi samt kyllingvinger på. For å unngå at alt fyllet faller ut av burgeren, er visst det beste trikset å snu den opp ned før du tar en bit av den, skriver The Sun.

Ifølge sushieksperter finnes det en liste over hvordan å spise sushi: blant annet når du dypper sushi-bitene i soysaus, skal du dyppe med fiskesiden ned.

Og kyllingvinger kan rett og slett spises enklere ved å lirke ut beina først.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?