Ni spennende måter å spise mango på

14. oktober 2014Aktuelt
ANVENDELIG: Mango kan brukes til så mangt. Prøv en fyldig og god mangosmoothie eller en frisk mangosalat som tilbehør til tacoen. Foto: Sara Johannessen/VG / HappyFoodStories.Blogspot.com
ANVENDELIG: Mango kan brukes til så mangt. Prøv en fyldig og god mangosmoothie eller en frisk mangosalat som tilbehør til tacoen. Foto: Sara Johannessen/VG / HappyFoodStories.Blogspot.com

Den gule og anvendelige frukten smaker godt i både dessert og som tilbehør til middagen.

Mango er en saftig frukt med en naturlig sødme, og er faktisk den mest spiste frukten i verden, ifølge Frukt.no. Kanskje ikke så rart, siden den er superanvendelig.

Den smaker godt bare oppkuttet i biter som fruktsnacks eller i en fruktsalat, men den kan også kombineres med søtt eller salt; til frokost, middag eller dessert samt i kalde og varme retter.

Fra smoothie til kyllinggryte – vi har plukket ut forskjellige oppskrifter med mango, slik at du kan la deg inspirere.

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Mango og pasjonsfrukt er et godt følge, og ved å hive dem i en blender sammen med banan og litt appelsinjuice får du en frisk og tropisk smoothie. Denne smoothien til Lise Finckenhagen vil garantert lyse opp enhver grå høstdag fremover.

Foto: Sonia Huanca Vold
Foto: Sonia Huanca Vold

Trenger du variasjon fra de klassiske pannekakene, anbefaler vi disse peruanske pannekakene. De får en ekstra spennende smak med quinoamel og kokosmelk – og toppet med frisk mango og litt tørket chili har du en supergod helgefrokost.

Foto: MatPaaBordet.no
Foto: MatPaaBordet.no

Mangochutney kan kjøpes ferdig på glass i butikken, men hvorfor ikke lage den selv? Denne oppskriften til matblogger Ina-Janine Johnsen passer like godt som tilbehør til indisk mat som pålegg på brødskiven. Her kan du også tilpasse hvor spicy du vil ha den.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Dette er blant redaksjonens favoritt-oppskrifter. Den er veldig enkel å lage til og er glimrende når du skal servere middag til flere. De saftige kyllingbitene får en uimotståelig smak i mangosausen som er laget av mangochutney, yoghurt og appelsinsaft.

Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no
Foto: HappyFoodStories.Blogspot.no

Ingen helgekos uten taco, og den beste tacoen lager du selv. Enten du ønsker å følge Hannas oppskrift på vegetartaco med søtpotet og bønner, eller går for den klassiske «norske» tacoen, vil du elske mangosalsa som tilbehør.

Foto: FrieKaker.no
Foto: FrieKaker.no

Denne kaken fra allergibloggen Frie Kaker består av ett lag mandelbunn, frisk mangofromasj og til slutt toppet med mangoglasur. En real ostekake som er både egg- og glutenfri for mangoelskere med andre ord.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Mango, avokado og koriander er en super kombinasjon som passer perfekt til en frisk ceviche. Julie Ilona Balas’ variant er en lett lakse-ceviche som fungerer like bra til forrett som hovedrett.

Foto: 1001makron.com
Foto: 1001makron.com

Småkakene med sprø overflate og mykt fyll er lett å bli hekta på. Ekstra gøy er det å lage dem selv, da kan du dessuten variere med smak etter ønske. Christine står bak makronbloggen 1001 Makron og har testet nye smaker i sommer, deriblant makroner med mangofyll.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Ferske vårruller, eller sommerruller som det også heter, er en fresh og enkel rett å snekre sammen. Her ruller du det du ønsker av fyll i mykt rispapir. Lise Finckenhagen har laget en variant med reker, mango, agurk, vårløk og friske urter som dyppes i en smakfull peanøttdipp.

Vis oss dine beste retter med mango på Instagram med #godtno, og vi plukker deg kanskje til forsiden vår.

Publisert: 14.10.2014 kl. 09:07
Oppdatert: 01.06.2015 kl. 16:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?