Ni spennende måter å spise mango på
Den gule og anvendelige frukten smaker godt i både dessert og som tilbehør til middagen.
Mango er en saftig frukt med en naturlig sødme, og er faktisk den mest spiste frukten i verden, ifølge Frukt.no. Kanskje ikke så rart, siden den er superanvendelig.
Den smaker godt bare oppkuttet i biter som fruktsnacks eller i en fruktsalat, men den kan også kombineres med søtt eller salt; til frokost, middag eller dessert samt i kalde og varme retter.
Fra smoothie til kyllinggryte – vi har plukket ut forskjellige oppskrifter med mango, slik at du kan la deg inspirere.
Mango og pasjonsfrukt er et godt følge, og ved å hive dem i en blender sammen med banan og litt appelsinjuice får du en frisk og tropisk smoothie. Denne smoothien til Lise Finckenhagen vil garantert lyse opp enhver grå høstdag fremover.
Trenger du variasjon fra de klassiske pannekakene, anbefaler vi disse peruanske pannekakene. De får en ekstra spennende smak med quinoamel og kokosmelk – og toppet med frisk mango og litt tørket chili har du en supergod helgefrokost.
Mangochutney kan kjøpes ferdig på glass i butikken, men hvorfor ikke lage den selv? Denne oppskriften til matblogger Ina-Janine Johnsen passer like godt som tilbehør til indisk mat som pålegg på brødskiven. Her kan du også tilpasse hvor spicy du vil ha den.
Dette er blant redaksjonens favoritt-oppskrifter. Den er veldig enkel å lage til og er glimrende når du skal servere middag til flere. De saftige kyllingbitene får en uimotståelig smak i mangosausen som er laget av mangochutney, yoghurt og appelsinsaft.
Ingen helgekos uten taco, og den beste tacoen lager du selv. Enten du ønsker å følge Hannas oppskrift på vegetartaco med søtpotet og bønner, eller går for den klassiske «norske» tacoen, vil du elske mangosalsa som tilbehør.
Denne kaken fra allergibloggen Frie Kaker består av ett lag mandelbunn, frisk mangofromasj og til slutt toppet med mangoglasur. En real ostekake som er både egg- og glutenfri for mangoelskere med andre ord.
Mango, avokado og koriander er en super kombinasjon som passer perfekt til en frisk ceviche. Julie Ilona Balas’ variant er en lett lakse-ceviche som fungerer like bra til forrett som hovedrett.
Småkakene med sprø overflate og mykt fyll er lett å bli hekta på. Ekstra gøy er det å lage dem selv, da kan du dessuten variere med smak etter ønske. Christine står bak makronbloggen 1001 Makron og har testet nye smaker i sommer, deriblant makroner med mangofyll.
Ferske vårruller, eller sommerruller som det også heter, er en fresh og enkel rett å snekre sammen. Her ruller du det du ønsker av fyll i mykt rispapir. Lise Finckenhagen har laget en variant med reker, mango, agurk, vårløk og friske urter som dyppes i en smakfull peanøttdipp.
Vis oss dine beste retter med mango på Instagram med #godtno, og vi plukker deg kanskje til forsiden vår.
Publisert: 14.10.2014 kl. 09:07
Oppdatert: 01.06.2015 kl. 16:47
Lag deg en gratis konto