Tre aspargesoppskrifter alle må kunne

VÅRENS BESTE: Asparges er noe av det beste vi kan få om våren - sesongen er ikke så lang, så nyt dem mens du kan. Foto: Magnar Kirknes.
VÅRENS BESTE: Asparges er noe av det beste vi kan få om våren - sesongen er ikke så lang, så nyt dem mens du kan. Foto: Magnar Kirknes.
Pia Cecilie Vabro

Frisk og sprø, elegant og enkel å tilberede. Disse oppskriftene gjør særlig stas på vårens beste grønnsak.

Det er nå vi skal spise asparges. Det er om våren de er best. Nå bugner det av tyske asparges i butikken, og snart kommer de norske også.

Asparges er aller best når du ikke gjør altfor mye med dem, derfor har vi samlet tre oppskrifter på asparges hvor de kommer helt til sin rett. Helt enkelt, veldig godt og skikkelig smak av vår!

Foto: Jon Krog Pedersen.
Foto: Jon Krog Pedersen.

Bruk kokevannet fra aspargesen til å lage suppe. Veldig enkelt og knallgodt.

Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Asparges med Hollandaisesaus er en skikkelig klassiker. Server den som en forrett eller hovedrett - da kan du gjerne servere litt røkelaks eller spekeskinke ved siden av.

Foto: Jon Krog Pedersen.
Foto: Jon Krog Pedersen.

Stek aspargesen i olje, så kommer smaken best frem. Du kan også gjerne tilsette litt hvitløk i oljen, så blir det enda mer snadder.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?