Tre kjente kaker du kan lage helt uten gluten

LIKE GODT UTEN: Fordi om man er glutenallergiker skal man fortsatt kunne kose seg - blant annet med en deilig ostekake eller Verdens beste. Foto: Malte Danielsson/JM Stenersen Forlag.
LIKE GODT UTEN: Fordi om man er glutenallergiker skal man fortsatt kunne kose seg - blant annet med en deilig ostekake eller Verdens beste. Foto: Malte Danielsson/JM Stenersen Forlag.
Julie Solberg

Kostholdsekspert og forfatter Ulrika Davidsson mener at du ikke trenger å smake at kaker er laget uten gluten. Her er deler hun oppskriftene på tre av mest kjente kakene.

Det var mangel på oppskrifter og inspirasjon til glutenfritt bakst, som gjorde at Ulrika Davidsson begynte å eksperimentere på egenhånd. Hun har alltid vært glad i brød, pizza og annet bakverk, men ville kutte ned på gluten av helsemessige årsaker. Hun var helt innstilt på at det måtte finnes gode oppskrifter på smakfull bakst uten gluten. Med årene forsøkte hun på ulike oppskrifter, og etter at hun så at etterspørselen etter glutenfritt bare ble større og større, bestemte hun seg for å samle alle de beste oppskriftene sine til en fullkommen bok.

Ulrika Davidsson har gitt ut over 20 bøker om kosthold og mat. Foto: JM Stenersens forlag
Ulrika Davidsson har gitt ut over 20 bøker om kosthold og mat. Foto: JM Stenersens forlag

Ulrika Davidsson har jobbet som kostholdsrådgiver siden 2005, og har skrevet over 20 kokebøker for en bedre helse, blant annet om GI-metoden, LCHF, detox og 5:2 dietten. Ulrika er glad i å eksperimentere, og har akkurat gitt ut enda en ny bok om helse. Denne gangen om hvordan man skal spise etter genetikken sin.

- Det som er vanskelig er at ingen av de metodene til en bedre helse som jeg har skrevet om, er vitenskapelig bevist. Men jeg liker å prøve ut forskjellige ting og dele mine erfaringer og tips deretter, sier kostholdseksperten.

- «Bak glutenfritt med Ulrika» derimot, er en bok med oppskrifter til bakst uten gluten og sukker, ikke en bok om en diett, legger hun til.

Forfatteren mener at glutenfritt bakst ikke bare er for glutenallergikere. Selv mener hun at gluten kan bli for mye for tarmene i store mengder. Hun vil at boken også skal treffe de som velger bort gluten for helsemessige grunner, som ønsker å passe kostholdet sitt. Derfor har hun også valgt å bytte ut sukker i oppskriftene sine med sukkererstatninger som sukrin, agavesirup, frukt og bær, honning, kokossukker, vaniljepulver for å nevne noe.

- Jeg har sett at de som ønsker et bedre helsealternativ velger glutenfritt, og de som gjør det vil gjerne droppe sukker også. Jeg vil at boken min skal nå ut til alle, ikke bare de med allergi. Derfor har jeg valgt å droppe sukker i oppskriftene mine, sier Ulrika.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?