Tre gode og enkle kaker du kan ta med på skoleavslutningen

16. juni 2017Aktuelt
ENKELT OG SAFTIG: Hvem sier at kaker på skoleavslutnigene må komme i langpanne? Disse runde kakene er vel så enkle å lage. Foto: Sara Johannessen/VG
ENKELT OG SAFTIG: Hvem sier at kaker på skoleavslutnigene må komme i langpanne? Disse runde kakene er vel så enkle å lage. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Lise Finckenhagen har tryllet fram tre alternativer til den klassiske sjokoladelangpannen som er minst like enkle - og gode.

Det kan være mange gode grunner til å bake en kake i sommer. Avslutninger, dugnader, fotballcuper og andre hyggelige aktiviteter krever gjerne en kake eller to - andre ganger er det grunn god nok at du rett og slett bare har lyst på noe søtt. Veldig ofte er det langpannekakene som herjer på kakebordene i all sin geniale enkelhet. Ikke noe galt med langpannen altså, men det er da virkelig ingenting i veien for å bryte litt opp i formene med en rund variant.

En veldig enkel og supersaftig kake er vaniljekake med kefir. Toppet med myk pisket krem og friske bringebær er den perfekt til sommerfesten. Bærene på toppen kan du selvfølgelig variere selv, og jeg gjetter den hadde blitt rimelig lekker med moreller også. Fløte kan byttes ut med pisket rømme eller en kremostglasur, eller du kan blande litt sitronkrem (lemoncurd) i den piskede kremen for ekstra friskhet.

Sjokoladekaker er alltid like populært og denne varianten blir nok ikke noe mindre verdsatt med peanøtter og karamellsaus som ekstra topping, selv om den klarer seg finfint uten også (men med glasur da selvsagt).

Er du glad i kokos kan jeg varmt anbefale drømmekaken med en sprø karamellisert topping av brunt sukker og kokos. Og er du ute etter en skikkelig «bounty-effekt» kan du fylle på med tykke striper smeltet mørk sjokolade og enda mer kokos.

Alle kan ikke være like lange og firkantede, det er lov å være litt rund i formen også. Ja til et inkluderende kakefat!

Publisert: 16.06.2017 kl. 13:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?