Bringebærdessertene du vil lage i sommer

22. juli 2016Aktuelt
DYPRØD SOMMER: Nå er bringebærene på sitt beste - da passer det å lage noe søtt og godt med de gode bærene. Foto: Sara Johannessen
DYPRØD SOMMER: Nå er bringebærene på sitt beste - da passer det å lage noe søtt og godt med de gode bærene. Foto: Sara Johannessen

Bringebærsesongen er kort, fyldig og søt. Grip de smaksrike røde perlene mens du har sjansen.

Juli er en herlig måned, og ikke bare på grunn av fellesferien og forhåpentligvis sommervær. Nå begynner nemlig bringebærsesongen, som varer i snaue to måneder til slutten av august. I tillegg til at du nå får store, lekre norske bringebær i butikken, kan du også finne villbringebær i skogen - som nok er like fulle av varme sommerminner som deilig smak.

Bringebær er et friskt og syrlig bær som i tillegg til å smake nydelig, er proppfullt av sunne godsaker som antioksidanter, vitamin C og vitamin E. Selve bæret består egentlig av mange bittesmå frukter som henger sammen i en klase, der hvert enkeltstående frø er dekket av fruktkjøtt.

Bringebærplanten stammer fra Midt-Asia og kom til Norden på 1700-tallet. Hagebringebærene, som er større enn villbringebærene, har blitt dyrket i Norge siden Middelalderen, og har en mildere smak og aroma enn sine ville og mindre artsfrender.

Som mange andre bær smaker bringebær aller best naturell, men bærene egner seg også som frisk og lekker pynt på kaker. Sjokolade og bringebær er en nydelig kombinasjon. Det samme er syrlig yoghurt og bringebær, enten det er i form av pinneis eller ostekake. Eller gjør det enkelt og server de fristende bærene til frokosten. Uansett, nyt smaken av sommer!

Publisert: 22.07.2016 kl. 12:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?