Forbrukerrådet vil ha aldersgrense på energidrikk

8. februar 2018Aktuelt
STRENGERE KRAV: Forbrukerrådet vil innføre 18-års aldersgrense på energidrikke. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
STRENGERE KRAV: Forbrukerrådet vil innføre 18-års aldersgrense på energidrikke. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
NTB
NTB

Energidrikker kan gi søvnvansker og konsentrasjonsproblemer hos barn og unge. Butikkene bør derfor innføre aldersgrense på 18 år, mener Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet opplyser at de vil ta initiativ overfor handelsnæringen for å diskutere om de vil innføre en selvpålagt aldersgrense i sine butikker og kiosker. Rådet mener energidrikker med høyt koffeininnhold ikke bør selges til mindreårige.

– Vi vet at høyt inntak av energidrikk på kort tid er farlig, og vi gjør ikke nok for å beskytte barn og unge. Produktet er urovekkende lett tilgjengelig i butikker og kiosker, sier Gunsten Instefjord som er fagdirektør for handel i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet har gjennomført en undersøkelse som viser at barn ned i tiårsalderen drikker energidrikker regelmessig. Både i Sverige og Norge har ungdom vært innlagt med helseproblemer som følge av høyt inntak av energidrikk, ifølge rådet.

– I tillegg til bekymringen knyttet til akutt høyt inntak, vet vi at regelmessig bruk kan gi både søvnvansker og konsentrasjonsvansker hos barn og unge. Dette er ikke et produkt som er beregnet for barn og unge, og det må vi ta konsekvensen av, sier Instefjord.

Rådet mener handelsnæringen bør vise samfunnsansvar og innføre en selvpålagt aldersgrense på 18 år for kjøp av slike drikker.

Publisert: 08.02.2018 kl. 11:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?