Tre hotte chilioppskrifter
Chili med og uten kjøtt, den helt ekte Texas-varianten og en herlig het chili krabbe. Her er oppskriftene som varmer godt i vinterkulden.
En rykende varm gryte med chili con carne er perfekt vintermiddag og perfekt helgemat; smakfull, varmende og gjerne litt hot. Det tar gjerne litt tid å lage en gryte med chili, men den er også minst like god dagen derpå, så man kan jo gjerne lage litt ekstra mens man først er i gang.
Det finnes tusenvis av oppskrifter på chili con carne, denne er i følge fotograf Magnar Kirknes av det mildere slaget. Server med tortillachips og rømme ved siden av.
I denne chilioppskriften er kjøttet erstattet med quinoa og søtpotet for en helt vegtariansk variant. I tillegg har matblogger Julie Ilona Balas hatt sjokolade og espresso i - for et lite ekstra kick.
På Café Fedora kan de amerikansk sørstatsmat, og denne oppskriften på chili stammer fra Texas. Den krever litt tid og tålmodighet, mener definitivt verdt det. Server med ost og gresk yoghurt til.
Publisert: 27.02.2015 kl. 11:23
Lag deg en gratis konto