Tre hotte chilioppskrifter

27. februar 2015Aktuelt
HOT OG GODT: Spis deg varm og mett på en bolle smakfull og litt hot chili con carne. Foto: Magnar Kirknes/VG
HOT OG GODT: Spis deg varm og mett på en bolle smakfull og litt hot chili con carne. Foto: Magnar Kirknes/VG

Chili med og uten kjøtt, den helt ekte Texas-varianten og en herlig het chili krabbe. Her er oppskriftene som varmer godt i vinterkulden.

En rykende varm gryte med chili con carne er perfekt vintermiddag og perfekt helgemat; smakfull, varmende og gjerne litt hot. Det tar gjerne litt tid å lage en gryte med chili, men den er også minst like god dagen derpå, så man kan jo gjerne lage litt ekstra mens man først er i gang.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Det finnes tusenvis av oppskrifter på chili con carne, denne er i følge fotograf Magnar Kirknes av det mildere slaget. Server med tortillachips og rømme ved siden av.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

I denne chilioppskriften er kjøttet erstattet med quinoa og søtpotet for en helt vegtariansk variant. I tillegg har matblogger Julie Ilona Balas hatt sjokolade og espresso i - for et lite ekstra kick.

Foto: Roger Neumann/VG
Foto: Roger Neumann/VG

På Café Fedora kan de amerikansk sørstatsmat, og denne oppskriften på chili stammer fra Texas. Den krever litt tid og tålmodighet, mener definitivt verdt det. Server med ost og gresk yoghurt til.

Publisert: 27.02.2015 kl. 11:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?