Ukens matblogg: Luksusblings med frisk tunfisksalat
Lag denne enkle tunfisksalaten med syrlig smak av eple, så har du digg pålegg på 1-2-3.
- Jeg er veldig glad i sandwich-salater til lunsj og helgefrokosten, men de må være hjemmelagde, sier ukens matblogger Anne Cathrine Gulbrandsen til Godt.no.
- Når jeg lager salaten selv forsøker jeg å holde litt igjen på kaloriene, men rører inn ekstra mye digg. Særlig når jeg er lei av vanlig pålegg passer denne tunfisksalaten perfekt. Den er mild og frisk, og du trenger ikke mer enn litt sandwich-salat, godt brød og kanskje et par skiver slangeagurk for å pimpe opp hverdagslunsjen, sier hun.
- Det var mamma som lærte meg å lage tunfisksalat da jeg var 7-8 år gammel. Jeg fikk lov til å lage den helt på egenhånd, og jeg husker det var ganske så stas, sier Anne Cathrine.
- Det er ikke utseende som gjør at jeg trekkes mot tunfiskrøre. Heller ikke at fisken kommer fra boks. Men jeg må si at jeg er like imponert hver gang over at den tørre kjedelige fisken bli så utrolig god, sier hun.
- For at smaken skal blir perfekt må du tilsette søte sylteagurker og syrlige eplebiter, og lager du din egen majones blir den enda litt bedre, men du kan godt bruke kjøpemajones også. Husk å la den stå å godgjøre seg litt før den brukes. Jeg pleier å lage salaten om kvelden slik at jeg kan ta med på jobb til lunsj dagen etter, forklarer hun.
Les Anne Cathrines matblogg her, og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter også.
Dette trenger du til fire brødskiver:
- 80 g majones
- 1 ts Dijon sennep
- 1 selleristang, grovt hakket
- 1 grønt eple, skrelt og raspet
- 2-3 ss hakket sylteagurk
- 2 bokser tunfisk (i vann)
- Sitronsaft
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Anne Cathrine bruker bare 5-10 minutter på å lage disse blingsene.
Bland sammen majones og sennep i en liten bolle. Tilsett hakket stangselleri, revet eple og hakket sylteagurk. Hell av vannet på tunfisken og rør sammen med majonesblandingen. Bruk en gaffel, eller fingrene, slik at fisken blir godt blandet med de andre ingrediensene. Smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
Tips:
- Jeg oppbevarer tunfiskrøren i en lufttett boks i kjøleskapet og tar med hele boksen på jobb. Brødskivene pakker jeg inn i matpapir. På den måten blir ikke skivene «soggy», og maten ser frisk og innbydende ut når lunsjen skal inntas, forklarer Anne Cathrine.
Sjekk ut forrige «ukens matblogg»: overraskelseskake med godterifyll for barn og voksne.
Publisert: 21.08.2014 kl. 08:03
Oppdatert: 21.08.2014 kl. 08:19
Lag deg en gratis konto