Kinesisk kylling med frisk salat
Kylling som nesten lager seg selv! Det er oppskriften til ukens matblogger som mener sin oppskrift er perfekt når du får gjester.
- Det kinesiske kjøkken er min favoritt, sier Mette Lingren som står bak den fine bloggen «My food passion»
- Denne smakfulle kyllingretten er super å servere i selskap for den smaker godt og ser imponerende ut. Den er også enkel å lage, så den er alltid en suksess. Kyllingen koser seg først i marinaden og siden i ovnen, så du har god tid til å lage salaten og koke ris, og prate med gjestene.
- 1 dl hoisinsaus
- 1 ss sweet chilisaus, kinesisk
- 3 hvitløksfedd presset
- 2 ts revet ingefær
- 2 ss soja
- 2 ss sitronsaft
- 1/2 ts five spice krydder
- 4 kyllingbryst
- 1 ss seamfrø (kan utelates)
- 200 g grønne bønner, kuttet til 3-4 cm biter
- 1/4 - 1/2 agurk, delt i fine staver
- 2 ss soja
- 1/4 ts sesamolje
- 2 ts riseddik
- 2 ss flytende honning
Sett ovnen på 200 grader
Rør sammen alle ingrediensene foruten kylling og sesamfrø. Del kylling i mindre biter.
Legg dem i marinaden og mariner i ca 15 min.
Legg folie på et stekebrett. Legg på kyllingbitene med marinaden, fordel utover.
Stek i ca 10 min. Ved servering, strø over sesamfrø.
Kok bønnene i noen minutter i kokende vann til møre. Legg dem i iskaldt vann. La renne godt av.
Bland soya, riseddik, sesamolje og honning. Legg bønner og agurk i en skål, hell over dressingen og rør om.
Server med kokt jasmin ris.