Kinesisk kylling med frisk salat

SMAKFULL: Lag marinaden og stek kyllingbitene i ovenen, enkelt og raskt.
SMAKFULL: Lag marinaden og stek kyllingbitene i ovenen, enkelt og raskt.
Foto: Foto: Mette Lindgren
Magne D. Antonsen

Kylling som nesten lager seg selv! Det er oppskriften til ukens matblogger som mener sin oppskrift er perfekt når du får gjester.

Ukens matblogger
Navn: Mette LindgrenAlder: 49 årYrke: Avdelingsleder reiselivBosted: OsloFavoritt råvare: LøkFavoritt redskap: Kokkekniv en minBlogg: www.myfoodpassion.net Jeg har alltid elsket å lage og lese om mat, og med bloggen vil jeg møte andre matelskere.
Ukens matblogger Navn: Mette LindgrenAlder: 49 årYrke: Avdelingsleder reiselivBosted: OsloFavoritt råvare: LøkFavoritt redskap: Kokkekniv en minBlogg: www.myfoodpassion.net Jeg har alltid elsket å lage og lese om mat, og med bloggen vil jeg møte andre matelskere.
Foto: Foto: Mikaela Lindgren

- Det kinesiske kjøkken er min favoritt, sier Mette Lingren som står bak den fine bloggen «My food passion»

- Denne smakfulle kyllingretten er super å servere i selskap for den smaker godt og ser imponerende ut. Den er også enkel å lage, så den er alltid en suksess. Kyllingen koser seg først i marinaden og siden i ovnen, så du har god tid til å lage salaten og koke ris, og prate med gjestene.

  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss sweet chilisaus, kinesisk
  • 3 hvitløksfedd presset
  • 2 ts revet ingefær
  • 2 ss soja
  • 2 ss sitronsaft
  • 1/2 ts five spice krydder
  • 4 kyllingbryst
  • 1 ss seamfrø (kan utelates)
  • 200 g grønne bønner, kuttet til 3-4 cm biter
  • 1/4 - 1/2 agurk, delt i fine staver
  • 2 ss soja
  • 1/4 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss flytende honning

Sett ovnen på 200 grader

Rør sammen alle ingrediensene foruten kylling og sesamfrø. Del kylling i mindre biter.

Legg dem i marinaden og mariner i ca 15 min.

Legg folie på et stekebrett. Legg på kyllingbitene med marinaden, fordel utover.

Stek i ca 10 min. Ved servering, strø over sesamfrø.

Kok bønnene i noen minutter i kokende vann til møre. Legg dem i iskaldt vann. La renne godt av.

Bland soya, riseddik, sesamolje og honning. Legg bønner og agurk i en skål, hell over dressingen og rør om.

Server med kokt jasmin ris.

KINESISK: Hvis du ikke finner five spice-krydder så ta turen innom en asiatisk butikk i nærmeste by.
KINESISK: Hvis du ikke finner five spice-krydder så ta turen innom en asiatisk butikk i nærmeste by.
Foto: Foto: Mette Lindgren
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?