Slik lager du vaniljeis på pinne med kun tre ingredienser

14. juni 2014Aktuelt
LEKKERT: Det tar bare ti minutter å blande sammen ingrediensene til disse lekre ispinnene. Dekorer dem med fargerikt strøssel, hakkede nøtter, eller kanskje smeltet sjokolade. Foto: Ingrid Victoria Husebye
LEKKERT: Det tar bare ti minutter å blande sammen ingrediensene til disse lekre ispinnene. Dekorer dem med fargerikt strøssel, hakkede nøtter, eller kanskje smeltet sjokolade. Foto: Ingrid Victoria Husebye

Glem timevis med røring og kjempedyrt kjøkkenutstyr. Her er den perfekte oppskriften på hjemmelaget vaniljeis på pinne uten ismaskin.

Det er få ting som smaker bedre i solsteken enn en iskald og oppfriskende ispinne. Særlig godt er det hvis iskremen er hjemmelaget.

LETTVINT: - Dette er en is for alle, og den passer perfekt til dager man skal ha selskap siden man kan spise isen samme dag man lager den, sier matblogger Ingrid Victoria Husebye. Foto: Miriam Solvang
LETTVINT: - Dette er en is for alle, og den passer perfekt til dager man skal ha selskap siden man kan spise isen samme dag man lager den, sier matblogger Ingrid Victoria Husebye. Foto: Miriam Solvang

Men for mange kan det fort virke avskrekkende med lange oppskrifter som krever jevnlig røring for at isen ikke skal ende opp som en smakløs iskrystallklump.

Hvis du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, kan du nå pustet lettet ut. Her er nemlig den perfekte iskremoppskriften for deg.

Ingrid Victoria Husebye jobber på Hotel Continental i Oslo og står bak matbloggen Food By Victoria. Iskremen er ifølge Husebye både inspirert av oppskriften til den norske matbloggeren Ina Johnsen som har bloggen Mat På Bordet, og den engelske TV-kokken Nigella Lawson. Den krever bare tre ingredienser.

- Dette er den beste hjemmelagde isen jeg noensinne har smakt, røper bloggeren.

Husebye sier den er så enkel av hvem som helst kan lage den.

- Denne oppskriften er super fordi den verken krever ismaskin eller konstant røring mens den fryser. Alt man trenger er ti minutter til å piske ingrediensene stive, og så klarer den seg i fryseren på egenhånd, sier Husebye til Godt.

Isen blir kjempegod og fyldig, og den kremete konsistensen gjør at den ikke krystalliserer seg under frysing.

Hun har sprøytet vaniljeisblandingen i små ispinneformer, som hun senere har dekorert med fargerikt strøssel. Hun tipser om at man kan enkelt kan variere smaken på iskremen.

- Jeg har snart tenkt til å lage en mocca-variant. Da tilsetter jeg en kald shot med espresso i kremblandingen, før jeg deretter dypper de ferdige ispinnene i avkjølt smeltet sjokolade, sier Husebye.

Hvis man velger å fryse isen i en plastboks med lokk tar det mellom fire og seks timer før den er frossen. Ispinnene bruker noe kortere tid.

- Hvis man ikke har ispinneformer, kan man for eksempel fylle tomme yoghurtbegre og stikke en ispinne i, tipser konditorlærlingen.

Lyst på mer? Sjekk ut noen av våre andre iskremoppskrifter:

Publisert: 14.06.2014 kl. 09:06
Oppdatert: 10.04.2015 kl. 11:31


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?