Seks lekre epledesserter

13. november 2012Aktuelt
Knasende sprø, lanke røde epler er deilig dessert - eller tv-kos. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Synøve Dreyer.)
Knasende sprø, lanke røde epler er deilig dessert - eller tv-kos. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Synøve Dreyer.)

Nye måter å bruke høstens epler på.

Vi spiser mye epler om høsten. Når butikkene bugner av norske epler. Frukten er knasende god som den er. Eller i skiver på havregrøten til frokost. I en varm eplepai med litt lett vaniljeis på siden. Eller lagvis som eplemos i tilslørte bondepiker.

Men det finnes enda flere måter å få i seg epler på.

Prøv epler i kombinasjon med kanel i vaffelrøren for å gjøre fredagsvaflene litt mer spennende. Hva med å servere med hjemmelaget eplemos, for et skikkelig eplekick?

Eller ha bak eplemuffins. Varme eplemuffins er saftige, og gjerne litt tunge – men de sprø eplebitene gir en frisk, herlig smak på muffinsene.

Glaserte epler minner om omreisende tivoli; store røde epler på pinne med et tykt lag av søt, sprø karamell – gjerne dyppet i hakkete, ristede mandler. Hva med å prøve å lage glaserte epler hjemme? De kan være et spennende dessertinnslag, eller en morsom snacks til tv-kvelden.

Er du ikke fristet ennå, kan du prøve å fryse eplemosen til sorbet og servere med rislapper til – eller lage god, gammeldags eplegrøt, en frisk, deilig dessert som krever lite innsats og gir mye glede.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?