Seks lekre epledesserter
Nye måter å bruke høstens epler på.
Vi spiser mye epler om høsten. Når butikkene bugner av norske epler. Frukten er knasende god som den er. Eller i skiver på havregrøten til frokost. I en varm eplepai med litt lett vaniljeis på siden. Eller lagvis som eplemos i tilslørte bondepiker.
Men det finnes enda flere måter å få i seg epler på.
Prøv epler i kombinasjon med kanel i vaffelrøren for å gjøre fredagsvaflene litt mer spennende. Hva med å servere med hjemmelaget eplemos, for et skikkelig eplekick?
Eller ha bak eplemuffins. Varme eplemuffins er saftige, og gjerne litt tunge – men de sprø eplebitene gir en frisk, herlig smak på muffinsene.
Glaserte epler minner om omreisende tivoli; store røde epler på pinne med et tykt lag av søt, sprø karamell – gjerne dyppet i hakkete, ristede mandler. Hva med å prøve å lage glaserte epler hjemme? De kan være et spennende dessertinnslag, eller en morsom snacks til tv-kvelden.
Er du ikke fristet ennå, kan du prøve å fryse eplemosen til sorbet og servere med rislapper til – eller lage god, gammeldags eplegrøt, en frisk, deilig dessert som krever lite innsats og gir mye glede.
Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:05
Lag deg en gratis konto