Til hovedinnhold

Slik spriter du opp grillmaten

13. november 2012Aktuelt
Helstekt oksekam serveres med potetsalat, isbergsalat med koriander og BBQ-saus. (Foto: Nadin Martinuzzi.)
Helstekt oksekam serveres med potetsalat, isbergsalat med koriander og BBQ-saus. (Foto: Nadin Martinuzzi.)

Grill med akevitt.

Akevitt er et godt krydret brennevin som oftest smaker av karve og dill – men mange akevitter har også undertoner av anis, fennikel, vanilje, koriander eller kardemomme. Det er med andre ord masse smaker å spille på.

Bruk akevitten som smakstilsetning i grillmaten, tilbehøret eller desserten.

Her får du oppskrifter på mye spennende festmat smakt til med akevitt:

Helstekt oksekam

Server helstekt oksekam med potetsalat, isbergsalat med koriander og BBQ-saus.

Helstekt oksekam.
Helstekt oksekam.

Helstekt oksekam. (Foto: Nadin Martinuzzi.)

Grillet kyllingbryst

Server grillede kyllingbryst med piquillomarmelade, maiskolber og safranbraissert fennikel.

Grillet kyllingbryst.
Grillet kyllingbryst.

Grillet kyllingbryst. (Foto: Nadin Martinuzzi.)

Grillet pattegris

Server grillet pattegris med urtesalt, grillet asparges, pitabrød og tomatsalsa med smak av akevitt og Marokko.

Grillet pattegris.
Grillet pattegris.

Grillet pattegris. (Foto: Nadin Martinuzzi.)

Klippfiskloin

Server klippfiskloin med helgrillet bacon og potet écrasé med gressløk, oliven og soltørkede tomater.

Klippfiskloin.
Klippfiskloin.

Klippfiskloin. (Foto: Nadin Martinuzzi.)

Akevitt-is med grillet ananas og knekk

Server hjemmelaget akevitt-is med grillet ananas og knekk med mandler.

Akevitt-is med grillet ananas og knekk.
Akevitt-is med grillet ananas og knekk.

Akevitt-is med grillet ananas og knekk. (Foto: Nadin Martinuzzi.)

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?