Studentmat

Tomatsuppe er varmende - og med krydret kjøttdeig blir det skikkelig middag av det. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.)
Tomatsuppe er varmende - og med krydret kjøttdeig blir det skikkelig middag av det. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.)
Pia Cecilie Vabro

Billige og gode oppskrifter for deg som vil ha det enkelt.

Om det er størrelsen på kjøkkenet, tiden eller matbudsjettet som setter begrensninger for variasjonen og hvor godt du spiser, så finnes det faktisk veldig mange gode alternativer til mat som ikke krever hverken et stort budsjett eller mye plass og utstyr for å tilberede. Vi har funnet frem åtte oppskrifter som passer ypperlig til studenten, eller deg som bare vil gjøre det enkelt, godt og billig.

Tomatsuppen blir skikkelig middag om du har i krydret kjøttdeig, den kan gjøres helt enkel med tomatsuppe fra pose, vil du avansere bittelitt, lager du tomatsuppe fra bunnen av. Pasta er mettende og god mat, med smårettskinke, pesto og ruccola får du pasta grønnata - eller du kan la deg inspirere av Lady og Landtrykeren og servere pastaen med kjøttboller i tomatsaus. Spagetti med cherrytomater er også raskt og enkelt, og litt friske urter gjør retten veldig god.

Wok er ofte fort og lettvint og kan varieres i det uendelige. Du trenger ikke å ha wokpanne, du kan fint wokke i en helt vanlig stekepanne, bare sørg for at den er varm nok. Pølser og tomat er en god kombinasjon i woken, sammen med babymais, cashewnøtter og paprika. Eller lag en asiatiskinspirert laksewok med smak av lime, chili og frisk koriander. Kylling er også ypperlig i woken, prøv den sammen med brokkoli, paprika og stangselleri og lag din egen woksaus av soyasaus, chili og hvitløk.

Suppe er særlig godt i vinterkulden, prøv en ungarskinspirert gulasjsuppe med kyllingkjøttdeig og herlig smak av paprika. Eller en styrkende spinatsuppe, med hardkokte egg.

God middag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?