Er du klar for nyttårfesten?

30. desember 2012Aktuelt
Bobler i glasset og festlig nyttårmeny gjør ekstra stas på nyttårsfesten. (Foto: Colourbox.no.)
Bobler i glasset og festlig nyttårmeny gjør ekstra stas på nyttårsfesten. (Foto: Colourbox.no.)

Her får du oppskrifter på deilig festmat til nyttårsfeiringen.

Det er klart for nyttårsfeiring, og mange har sikkert spikret menyen allerede for lenge siden. Men om du fortsatt trenger inspirasjon og idéer, kan du prøve deg på en av disse rettene.

Til forrett kan du prøve deg på stekt røkelaks med hjemmelaget eplemos, en spennende variant av røkelaksforretten med deilig smak av søte epler og kanel. Eller du kan servere små lammespyd med pistasjenøtter og hasselnøtter.

Er du til suppe, kan du servere en deilig kremet fiskesuppe med laks og blåskjell eller en potet- og purreløkssuppe med spekeskinke og fennikel.

Den tradisjonelle hovedretten på nyttårsaften er for mange fylt kalkun. Den kan du servere med sjysaus, poteter, brokkoli og glaserte gulrøtter. Andebryst har tatt over for kalkunen på mange nyttårsfestbord, under finner du en oppskrift på andebryst med pastinakkpuré og salat på rosenkål. Fisk kan gjerne også spille hovedrollen på nyttårsaften, prøv en kveite med rekesaus, gjerne servert med sopp og poteter. Hummer er skikkelig festmat, smakfullt og eksklusivt. Prøv å servere hummeren med urtesmør og hvitløk.

Til dessert kan du lage sjokolademousse, servert i porsjonskopper blir det ekstra lekkert. Eller krydderkokte pærer og friske bær.

Godt nyttår!

Publisert: 30.12.2012 kl. 14:27
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?