Til hovedinnhold

Seks oppskrifter på saftig søndagssteik

13. november 2012Aktuelt
Søndagsstek kan være alt fra lammefilet til laksefilet - prøv en av disse oppskriftene. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Søndagsstek kan være alt fra lammefilet til laksefilet - prøv en av disse oppskriftene. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)

Søndagsmiddag kan bli festmiddag hvis du trår til med noe helstekt.

Vi har ikke så sterke tradisjoner for Sunday roast her i Norge som de har i England, der hver eneste pub på hjørnet tilbyr en helstekt fristelse til lunsj på søndag. Men hvorfor ikke tilberede en skikkelig søndagssteik hjemme? Dette er mat som er greit å tilberede til mange gjester, så invitér gjerne familie eller venner på en skikkelig solid søndagsmiddag.

Indrefilet av storfe er flott kjøtt å by gjestene på, og det er ikke så vanskelig å steke hele fileten; den blir et saftig måltid, server med saltkokte poteter og en frisk grønn salat. Lammestek er minst like fint, og du får tak i godt lammekjøtt hele året, fyll steken med brie og timian og server den med potetmos lagt mellom to plater stekt butterdeig med valmuefrø for ekstra festfølelse. Indrefilet av elg gjør også nytten som søndagsteik, rull den i friske urter og server den helstekte fileten med søte plommer og hjemmelaget potetmos. Svinefilet er best som søndagssteik om du steker den på lavere varme over litt lengre tid, servert med appelsinsaus med et hint av balsmico og stekte potetbåter.

Hvis du vil tenke litt annereldes kan både kylling og laks bli søndagssteik også. Kjøp en stor, fersk kylling og stapp den med masse friske urter, hvitløk og sitronskall; bruner du kyllingen i stekepannen før du steker den ferdig i ovnen blir skinnet ekstra sprøtt og gyllent. Laksefileten krydrer du med korianderfrø, chili, sitrongress, koriander, mynte og limeskall; den stekes ferdig i ovnen på under en halvtime og kan serveres tradisjonelt med kokte poteter og "norsk" agurksalat eller med ris og wokasparges med asiatisk agurksalat.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?