Vestlandsribbe

Pinnekjøtt er manges julematfavoritt. Helt tradisjonelt kommer den med kokte poteter og kålrotstappe - og gjerne en salt pølsesnabb. Foto: Mari svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Pinnekjøtt er manges julematfavoritt. Helt tradisjonelt kommer den med kokte poteter og kålrotstappe - og gjerne en salt pølsesnabb. Foto: Mari svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Pia Cecilie Vabro

Pinnekjøtt med kålrabistappe er julefestmaten. Og restene bruker du på et gratinert smørbrød dagen derpå.

Vestlendingenes juleribbe har spredd seg til hele landet, og mange har erstattet den tradisjonelle svineribba med pinnekjøtt. Pinnekjøttet skal vannes ut en dag i forveien for at smaken ikke skal være altfor salt, og tradisjonelt serveres den med kokte poteter og kålrotstappe. Du kan også hive med noen snabber med vossakorv, den salte pølsen passer ypperlig til og gir middagen det lille ekstra.

Har du pinnekjøtt til overs, kan du lage gratinerte pinnekjøtt smørbrød, eller kanskje prøve deg på pinnekjøttbrandade.

God julemiddag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?