Retro-ispinnen Kræsj Pink knuser alle konkurrentene

14. juni 2020Aktuelt
PÅ TOPP: Retro-ispinnen Kræsj pink er forsommerens store vinner. Foto: Diplom-Is.
PÅ TOPP: Retro-ispinnen Kræsj pink er forsommerens store vinner. Foto: Diplom-Is.

Kræsj pink slår alle rekorder og salgsforventninger. – Vi har bommet, sier konkurrenten Hennig-Olsen Is om sin egen retro-satsing.

Har du kjøpt deg en ispinne i dag, er sjansen stor for at du har kjøpt en skikkelig retro-ispinne. Kræsj Pink er nemlig på toppen av listen av isprodusentenes salgsliste over småis i Norge.

– For en mottagelse retro-isen har fått! Vi er veldig godt fornøyde, jubler Anne Borgen Sturød, marketing- og produktutviklingsdirektør i Diplom-Is til Godt.

Og det har hun all grunn til.

– Akkurat nå er Kræsj pink nummer en på listen over småiser som selges i hele Norge. Og den har allerede nå solgt det vi forventet å selge hele sesongen, så dette er fantastisk. Den rosa saftisen er igjen folkets favoritt, viser salgstallene, sier Borgen Sturød.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SØT SUKSESS: –Suksessen til Kræsj pink er helt fantastisk, sier Anne Borgen Sturød, marketing- og produktutviklingsdirektør i Diplom-Is.
Foto: Diplom-Is.
SØT SUKSESS: –Suksessen til Kræsj pink er helt fantastisk, sier Anne Borgen Sturød, marketing- og produktutviklingsdirektør i Diplom-Is. Foto: Diplom-Is.

Lei bom for konkurrenten

Hos konkurrenten Hennig-Olsen Is i Kristiansand er stemningen noe laber. Deres retro-issatsing har nemlig ikke gått like bra.

– Diplom-Is hevder at Kræsj pink nå ligger på toppen av listen for solgte små-iser...

– Det stemmer. Vi har rett og slett bommet, sier administrerende direktør, Paal Hennig-Olsen til Godt.

Mens Diplom-Is fikk sin retro-ispinne inn i fast sortiment, valgte den sørlandske konkurrenten å lansere sin retro-ispinne Sommeris som en «limited edition» som kun kan kjøpes på utvalgte steder.

Og allerede nå er det tomt på fabrikken. Hennig-Olsen har levert sin siste Sommeris for sesongen ut til salgsstedene og det vil ikke bli produsert flere i sommer.

– Vi er fortvilet, innrømmer Hennig-Olsen og fortsetter:

– Jeg får mailer fra folk som har kjørt fra sted til sted i hele fylket sitt og ikke får tak i Sommerisen. Dette er noe vi må ta lærdom av.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SOMMERIS: Retro-isen Sommeris fra Hennig-Olsen kom bare i limited edition og er snart utsolgt på utsalgsstedene, og på fabrikken er det tomt! Foto: Hennig-Olsen Is
SOMMERIS: Retro-isen Sommeris fra Hennig-Olsen kom bare i limited edition og er snart utsolgt på utsalgsstedene, og på fabrikken er det tomt! Foto: Hennig-Olsen Is


Folkeaksjon for Kræsj Pink

Det var i januar i år at Godt kunne avsløre at folkefavoritten Kræsj pink ville bli å finne i isdisker over hele landet denne sommeren. Og det er ikke en limited edition, så så lenge folk vil ha den, vil Diplom-Is fortsatt ha den i sitt sortiment, lovet produsenten den gang. Og de har ikke ombestemt seg.

Isklassikeren med smak av drue og ananas og med den karakteristiske tyggegummipinnen gikk ut av produksjon fordi Diplom-Is manglet en ismaskin som kunne produsere isen. Kræsj pink ble første gang lansert i 1986, og var på markedet fram til 2012. Det er den isen som har vært mest etterspurt av publikum, ifølge produsenten.

– Grunnen til at den er tilbake er først og fremst fordi folk ønsker det. Det har vært stor engasjement, og det har vi hørt på. Samtidig har investeringen i ny maskin ført til at vi faktisk kan få det til, sa Borgen Sturød til Godt i januar.

Pådriverne bak folkeaksjonen til retro-ispinnens fremme dannet allerede i 2016 en Facebook-gruppe som heter «Vi som ønsker Kræsj pink tilbake i butikken». Gruppen har over 25.000 følgere og likes.

– Det er selvsagt utrolig kjekt! Inspirasjonen til å starte siden fikk jeg da Pære-isen kom tilbake, men jeg hadde egentlig aldri trodd det var mulig å få Kræsj pink tilbake. Men det ser ut til drømmen går i oppfyllelse, sa initiativtager til Facebook-gruppen, Solveig Djupegot, til Godt i januar.

Hun og mange andre fikk ønsket sitt oppfylt.

LEI BOM: – Dette skal vi ta lærdom av, sier administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, Paal Hennig-Olsen, om is-tabben. Foto: Annemor Larsen/VG
LEI BOM: – Dette skal vi ta lærdom av, sier administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, Paal Hennig-Olsen, om is-tabben. Foto: Annemor Larsen/VG

Nye retro-ispinner på vei

Det er altså ingen tvil om at retro-ispinner er i vinden og at det nok blir retro-issatsing fra de to is-konkurrentene også til neste år.

– Det er tydeligvis et godt marked for retro-is. Disse ispinnene bringer tilbake sommerminner, innrømmer Paal Hennig-Olsen.

– Så da kan vi vente oss mer retro-is fra Hennig-Olsen snart?

– Ja, vi jobber med noen prosjekter, men det er alt for tidlig å si noe om det nå. Jeg tenker små-is for sommeren 2021 vil bli sluppet på markedet i februar til neste år, sier administrerende direktør til Godt.

Heller ikke Diplom-Is vil avsløre sine retro-planer for 2021, men at det blir mer retro-is, er de også rimelig sikre på.

– Vi har flere spennende retro-iskremer som vi vurderer om vi skal lansere. Og vi hører gjerne hvilken is det norske folk ønsker tilbake i iskremdisken til neste år, sier Anne Borgen Sturød, marketing- og produktutviklingsdirektør i Diplom-Is.

Så da er det bare for is-elskere å begynne og glede seg til neste års is-overraskelser!

Topp 10 ispinner i Norge uke 20:

1. Kræsj pink (Diplom-Is)

2. Royal Trippel (Diplom-Is)

3. Sandwich (Diplom-Is)

4. Daim Balltopp (Hennig-Olsen Is)

5. Freia Sjokoladeis med Melkesjokolade (Hennig-Olsen Is)

6. Royal Trippel Magi (Diplom-Is)

7. Sandwich Toffee (Hennig-Olsen Is)

8. Snickers is Xtra (Diplom-Is)

9. Soft Shake sjokolade (Hennig-Olsen Is)

10. Nestle Lion King Size (Diplom-Is)

Kilde: Tallene er hentet fra Nielsen Client Services og bekreftet av både Diplom-Is og Hennig-Olsen Is. Tallene er basert på tall fra norske dagligvarebutikker (DVH) og i servicehandelsmarkedet (KBS) i uke 20 i 2020.

Publisert: 14.06.2020 kl. 01:32


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?