Tre lekre retter til Valentine's Day

11. februar 2016Aktuelt
TID FOR KJÆRLIGHET: Imponer kjæresten din på Valentine's Day med sprøstekt andebryst og en fantastisk hvit sjokolademousse - passend nok servert med pasjonsfruktsaus. Foto: Sara Johannessen.
TID FOR KJÆRLIGHET: Imponer kjæresten din på Valentine's Day med sprøstekt andebryst og en fantastisk hvit sjokolademousse - passend nok servert med pasjonsfruktsaus. Foto: Sara Johannessen.

Hvis ikke dette lokker frem kyss, klapp og klem på kjærlighetens dag så vet ikke jeg.

Veien til mannens hjerte går gjennom magen, heter det gamle ordtaket. Og jeg er ganske sikker på at det samme gjelder for kvinner. Selv blir jeg utvilsomt både glad og lykkelig av å bli servert noen nydelig retter, som for eksempel en liten hummersandwich - en variant av den trendy lobster roll’en. Godt brød fylt med hjemmelaget hummerrøre; jeg har brukt saftige surdeigspølsebrød og ferdigkokt hummer. Det mest kompliserte med denne retten er å rense den kokte hummeren, har du ikke gjort det før er det helt utrolig hva du kan finne på youtube (se video nederst i saken)! Servert i et lite «gatekjøkkenbeger» blir det en kul liten rett som superfint kan serveres med et glass champagne som en litt stor appetittvekker - det er selvsagt heller ingenting i veien for å lage flere små.

Sprøstekt andebryst er en sikker vinner som «alle» liker. Det er lett å lykkes med brystene, pass bare på at skinnet blir skikkelig sprøstekt før de får noen minutter på den andre siden. And er kjempegodt med noen sursøte elementer i enten tilbehøret eller sausen. Rødløkskompott passer veldig bra til and, og prøv deg gjerne på en søt og syrlig bringebærsaus. Sukker, bringebæreddik og god kyllingkraft er det som skal til, også noen friske bær og litt smør. Begge deler kan forberedes god tid i forveien.

Det samme kan, og bør, desserten. Og her kommer prikken over i'en, retten som får smilebåndene ut av ledd, nemlig en sensuell hvit sjokolademousse med frisk pasjonsfruktsaus.

Hvis ikke denne menyen lokker frem kyss, klapp og klem på kjærlighetens dag så vet ikke jeg.

Publisert: 11.02.2016 kl. 15:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?