Til hovedinnhold

Dalgona - karantenekaffen som trender nå

HJEMMETRENDKAFFE: En blanding av pulverkaffe, sukker og vann gir et kremete skum som du har over melk og isbiter. Foto: Mona Bristøl
HJEMMETRENDKAFFE: En blanding av pulverkaffe, sukker og vann gir et kremete skum som du har over melk og isbiter. Foto: Mona Bristøl

Den superpopulære kaffen har kun tre ingredienser. Vi har testet.


I disse hjemmedager hvor mange av oss ikke får tak i den daglige kaffekosen/dosen fra det lokale brenneriet, og desperat leter etter like gode hjemmelagde varianter, er dette spennende nytt. Merk deg navnet dalgona, det er kaffen som har tatt over Instagram og Tik Tok, og nå lages på hjemmekjøkken verden over. Takket være corona-karantener og mye tid tilbrakt i hjemmet, har denne kaffentrenden tatt verden med storm i løpet av rekordtid, skal vi tro Vice. Medier i fra Hong Kong, Malaysia til India, Australia og USA skriver om den fristende internett-snakkisen.

Navn fra godteri

HJEMMEBARISTA: Kaffepulver, sukker og vann er det du trenger for å lage kaffeskummet. Du kan gjerne bruke en miksmaster, men har du ikke det, går det også fint med en visp. Foto: Mona Bristøl
HJEMMEBARISTA: Kaffepulver, sukker og vann er det du trenger for å lage kaffeskummet. Du kan gjerne bruke en miksmaster, men har du ikke det, går det også fint med en visp. Foto: Mona Bristøl

Ifølge Google Trends var begrepet «dalgona coffee» nærmest ikke-eksisterende på internett frem til 26. januar i år. Da fikk det en liten bølge av oppmerksomhet. Men det var først da en koransk youtuber postet en video 22. februar (som idag har blitt sett av over 3,3 millioner) at det virkelig begynte å ta av, ifølge Vice. Kaffen kommer da også opprinngelig fra Sør-Korea, hvor dalgona er et slags hjemmelaget godteri, også kalt ppogi - et stivnet karamell-skum ikke ulikt amerikansk honeycomb.

Prøv selv

Ikke bare krever dalgona-kaffen veldig få ingredienser, den er også særs Instagram-vennlig, i skrivende stund finnes over 80.000 bilder tagget med dalgona på grammen.

Eller å ha rullet oss gjennom metervis med dalgona-bilder ble vi så fristet at vi ikke kunne gjøre annet enn å forsøke å lage den selv.

Dette trenger du:

Sukker

Pulverkaffe

Varmt vann

Isbiter

Melk

Og slik gjør du:

Pisk sammen like deler vann, sukker og pulverkaffe med en miksmaster eller en visp. Etter en kort stund vil du se at blandingen tykner, og etterhvert blir kremete og tykk.

Arikkelen fortsetter under bildet.

VISP I VEI: Når du har vispet i et par minutter, blir blandingen lysere i fargen, og stadig mer kremaktig. Foto: Mona Bristøl
VISP I VEI: Når du har vispet i et par minutter, blir blandingen lysere i fargen, og stadig mer kremaktig. Foto: Mona Bristøl

Ha isbiter i et glass, og fyll med melk. Topp med kaffekremen, og rør så melken og kremen blandes lett.

FARLIG GOD: Kanskje ikke like god som favorittkaffen fra det lokale brenneriet, men farlig god, ganske søt iskaffe du kan nyte en dag i solveggen hjemme. Foto: Mona Bristøl
FARLIG GOD: Kanskje ikke like god som favorittkaffen fra det lokale brenneriet, men farlig god, ganske søt iskaffe du kan nyte en dag i solveggen hjemme. Foto: Mona Bristøl
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?