Dalgona - karantenekaffen som trender nå
Den superpopulære kaffen har kun tre ingredienser. Vi har testet.
I disse hjemmedager hvor mange av oss ikke får tak i den daglige kaffekosen/dosen fra det lokale brenneriet, og desperat leter etter like gode hjemmelagde varianter, er dette spennende nytt. Merk deg navnet dalgona, det er kaffen som har tatt over Instagram og Tik Tok, og nå lages på hjemmekjøkken verden over. Takket være corona-karantener og mye tid tilbrakt i hjemmet, har denne kaffentrenden tatt verden med storm i løpet av rekordtid, skal vi tro Vice. Medier i fra Hong Kong, Malaysia til India, Australia og USA skriver om den fristende internett-snakkisen.
Navn fra godteri
Ifølge Google Trends var begrepet «dalgona coffee» nærmest ikke-eksisterende på internett frem til 26. januar i år. Da fikk det en liten bølge av oppmerksomhet. Men det var først da en koransk youtuber postet en video 22. februar (som idag har blitt sett av over 3,3 millioner) at det virkelig begynte å ta av, ifølge Vice. Kaffen kommer da også opprinngelig fra Sør-Korea, hvor dalgona er et slags hjemmelaget godteri, også kalt ppogi - et stivnet karamell-skum ikke ulikt amerikansk honeycomb.
Prøv selv
Ikke bare krever dalgona-kaffen veldig få ingredienser, den er også særs Instagram-vennlig, i skrivende stund finnes over 80.000 bilder tagget med dalgona på grammen.
Eller å ha rullet oss gjennom metervis med dalgona-bilder ble vi så fristet at vi ikke kunne gjøre annet enn å forsøke å lage den selv.
Dette trenger du:
Sukker
Pulverkaffe
Varmt vann
Isbiter
Melk
Og slik gjør du:
Pisk sammen like deler vann, sukker og pulverkaffe med en miksmaster eller en visp. Etter en kort stund vil du se at blandingen tykner, og etterhvert blir kremete og tykk.
Arikkelen fortsetter under bildet.
Ha isbiter i et glass, og fyll med melk. Topp med kaffekremen, og rør så melken og kremen blandes lett.
Publisert: 24.03.2020 kl. 11:57
Oppdatert: 28.06.2020 kl. 15:07
Lag deg en gratis konto