Vil du glemme høsten litt? Lag spicy kylling med urter og nudler

31. oktober 2013Aktuelt
KNALLGODT: Currypastaen lager du lett selv. Stek kyllingen og kok pastaen, og vips er maten klar.
KNALLGODT: Currypastaen lager du lett selv. Stek kyllingen og kok pastaen, og vips er maten klar.
Foto: Foto: Gunn-Helen Moen

Friske urter, krydder og grønnsaker gir en helt fantastisk smak på kylling. Hele huset fylles av en herlig duft, og den ser delikat og fristende ut til både hverdags og fest.

Ukens matblogger Gunn-Helen Moen (24)Er studentBor i OsloFavorittråvaren er eggNår jeg lager mat så liker jeg å zoome helt ut fra hverdagsstresset og bare fokusere på matenBloggenmomsemat.blogspot.com handler om billig men sunn mat på studentbudsjett
Ukens matblogger Gunn-Helen Moen (24)Er studentBor i OsloFavorittråvaren er eggNår jeg lager mat så liker jeg å zoome helt ut fra hverdagsstresset og bare fokusere på matenBloggenmomsemat.blogspot.com handler om billig men sunn mat på studentbudsjett
Foto: Foto: Kim Nesse

Lever du på studentbudsjett er matblogger Gunn-Helen Moens blogg, «Momsemat», en bra blogg å følge. God, sunn og rimelig mat er Gunn-Helens spesialitet, og du finner oppskrifter til alle anledninger.

- Jeg begynte bloggen for å utforske mat og fotografering. Med bloggen har jeg blitt flinkere til å lage mat, og jeg blir inspirert av å stadig lære noe nytt og dele nye oppskrifter. Bloggen er en morsom utfordring for meg, sier Gunn-Helen til Godt.no og fortsetter:

- Når du skal lage denne retten er det viktig å lese oppskriften godt på forhånd. Finn fram alle ingrediensene og ha dem klare når du begynner, så går det lettere når du er i gang. Oppskriften i seg selv er enkel, så det klarer du fint!

Ingredienser for 4 personer

  • 4 kyllingbryst
  • 150 g eggnudler

Curryblanding

  • 5 sjalottløk
  • 5 hvitløkfedd
  • 4 små chili, uten frø
  • ½ ts gurkemeie
  • 50 g fersk ingefær
  • 2 korianderrøtter
  • 15 korianderfrø

Kraft

  • 6 dl kokosmelk
  • 6 dl kyllingkraft (eventuelt vann+buljong)
  • 2 ss soyasaus
  • 35-40 g palmesukker

Til pynt

  • Vårløk
  • Koriander
  • Sjalottløk

Fremgangsmåte

Først lager du curryblandingen. Bak sjalottløk og hvitløk (med skall) i ovnen på 180 grader til de er myke. Avkjøl og trykk ut innholdet. Mos dette i en morter eller stavmikser og bland så inn de andre ingrediensene til du har en fin pasta.

Fres pastaen i en kjele med litt olje. Tilsett kokosmelk og kraft. Kok opp og la det koke i omtrent 20 minutter. Smak til med soyasaus og sukker.

Når curryen nærmer seg ferdig, steker du kyllingbrystene og lar dem hvile fram til du skjærer i skiver for servering.

Kok nudlene i godt saltet vann som angitt på pakken.

Legg opp nudler på tallerken sammen med curry og kylling. Topp tilslutt med vårløk, koriander og sjalottløk.

KONSENTRERT SMAK: Curryblandingen moses og freses før du tilsetter kokosmelken.
KONSENTRERT SMAK: Curryblandingen moses og freses før du tilsetter kokosmelken.
Foto: Foto: Gunn-Helen Moen

Lag denne middagen og del den på Instagram med #godtno, da kommer du kanskje med på fansiden vår med flinke folk på Instagram.

Publisert: 31.10.2013 kl. 07:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?