De beste rettene med sesongens råvarer - se VGTV-serien «Smak av vår»

1. juli 2013Aktuelt
VÅRENS RÅVARER: Gjennom seks VGTV-episoder har Godt-Jon stekt, kokt og grillet seg gjennom sesongens beste råvarer - blant annet asparges, kylling, nykål og makrell. Foto: Luke Schilling
VÅRENS RÅVARER: Gjennom seks VGTV-episoder har Godt-Jon stekt, kokt og grillet seg gjennom sesongens beste råvarer - blant annet asparges, kylling, nykål og makrell. Foto: Luke Schilling

Sommeren har såvidt satt sine spor, men før sommeren kom våren. Her er en oppsummering av VGTV-serien «Smak av vår» med tilhørende oppskrifter. 

I seks uker har Godts kokk og matansvarlig Jon Krog Pedersen disket opp forskjellige retter ut ifra vårens beste råvarer. Egg, asparges, kylling, nykål, makrell og nypoteter har vært hovedvarene på menyen.

Første episode handlet om det allsidige egget. Her viser Godt-Jon hvordan du får til klassikeren egg benedict, en silkemyk omelett og til slutt en frisk sitronterte.

I andre utgave av «Smak av vår» er vårens aller beste råvare i fokus. Nemlig aspargesen - Jon viser hvordan du kan tilberede den i vann, olje og på grillen.

Hvis du derimot koker aspargesen i olje, bevarer du det meste av smaken.Test det ut med den enkle oppskriften på pasta med asparges her.


Tredje uken utnytter Jon nykålen mens den er i sesong og viser fire varierte måter å tilberede kål på.

Det er også lekende enkelt å lagecoleslaw med eple, som er et supert tilbehør til det meste.

Mens oppskriften på en spicy variant av klassikeren kålruletter finner du her!
I fjerde episode av matserien viser Jon hvordan du kan mestre kunsten å tilberede perfekt kylling - enten det er bryst, vinger eller hel kylling.

Til slutt viser Godt-Jon hvordan du på best mulig vis kan steke en hel kylling uten at den blir tørr.

I femte utgave nærmer sommeren seg og samtidig kom nypotetene.

Godt-Jon viser hvordan du tilbereder potet på tre måter: varm potetsalat med middelhavsinspirerte smaker, enkel potetmosog perfekt hjemmelaget pommes frites.

I sjette og siste episode av sesongens serie tar Jon for seg makrellen med tre enkle oppskrifter: rå, grillet og kokt i kraft.

Makrellen er ikke bare sunn, men den er også nydelig rå med lime og soya, forutsatt at den er fersk. Oppskriften på råmarinert makrell finner du her.

Får du ikke spist opp all makrellen du har fanget er det veldig lurt å sylte eller koke den, da holder den seg lenger. Sjekk ut kokt makrell i soppkraft med bakt tomat her.

Makrell er også kjempegodt på grillen. Klikk her for oppskriften på grillet makrell med agurksalat!

Har du laget noe godt av sesongens råvarer i det siste? Del det med oss på Instagramog merk bildet med #godtno.

Publisert: 01.07.2013 kl. 09:35
Oppdatert: 01.07.2013 kl. 10:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?