Marengs-rullekake med sitronkrem
Lyst på en kake som er litt som pavlova og litt «lemon meringue pie»? Her er en oppskrift fra ukens matblogger Elisabeth Dahl.
- Dette er en deilig og lett kake som egner seg ypperlig om våren og sommeren og den kan kombineres med det meste av sesongens frukt og bær, sier Elisabeth Dahl som matblogger på « Miss Dahls baked love».
I bloggen viser hun ofte steg for steg bilder for å vise hvordan ting gjøres, særlig for de som er litt usikre på baking.
- Jeg prøver å vise at de «krevende» oppskriftene ikke er så vanskelig, bare man tar seg god tid, forklarer hun.
- Det beste med å blogge er at jeg får en perfekt unnskyldning for å forsvinne inn på kjøkkenet bare fordi jeg har lyst uten å ha en spesiell anledning. Med bloggen ønsker jeg å dele min lidenskap for det søte med alle andre som har samme interesse, dessuten synes jeg det er en fin ting at man kan finne nye og spennende oppskrifter ved et tastetrykk, sier hun.
Prøv den da vel, oppfordrer Elisabeth.
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 165 g sukker
- 80 g smør
- 2 sitroner, revet skall og juice
- 4 eggehviter
- 200g sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts hvit eddik
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- Sesongens bær
- Smeltet sjokolade
Lag først sitronkremen ved å blande ingrediensene i en kjele på middels varme til smøret er smeltet og sausen begynner å tykne. Sil av slik at du ikke får med noe koagulert (stivnet) egg og la det avkjøles.
Pisk eggehvitene på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til du får tykt, hvitt skum. Skru opp til maks hastighet og tilsett sukker i 3 omganger. Pisk til marengsen er blank og stiv. Vend inn siktet maizena og eddik.
Spre marengsen utover bakepapiret på et stekebrett og stek på 180 grader i omtrent 15 minutter. Ta den ut av ovnen og legg et nytt bakepapir over den ferdigstekte marengsen og vend rundt. Fjern det som nå er det øverste laget med bakepapir, rull kaken og la den avkjøle.
Lag krem ved å blande kremfløte og sukker i en bolle og piske til den er luftig.
Når kaken er avkjølt rulles den ut igjen og fylles med sitronkrem, sesongens bær og pisket krem.
Rull den stramt opp igjen. Smelt sjokolade i vannbad og hell forsiktig over til pynt.
Kjære leser, bak denne og fortell hvordan den smakte. Ta et bilde av din kake og del det på Instagram med taggen #godtno. Er du en matblogger? Send oss en e-post.
Kos deg!