Marengs-rullekake med sitronkrem

FRISK: Leg kakebunn med eggehviter, sukker og maizenna, og fyll den med sitronkrem og friske bær.
FRISK: Leg kakebunn med eggehviter, sukker og maizenna, og fyll den med sitronkrem og friske bær.
Foto: Foto: Elisabeth Dahl
Magne D. Antonsen

Lyst på en kake som er litt som pavlova og litt «lemon meringue pie»? Her er en oppskrift fra ukens matblogger Elisabeth Dahl.

Ukens matblogger
Navn: Elisabeth DahlAlder: 31Yrke: RegnskapsførerBosted: OsloFavorittråvare: Kvalitetssjokolade, nesten alt blir bedre med litt sjokoladeFavorittredskap: Digital kjøkkenvekt, nøyaktighet er ekstremt viktig når man bakerNår jeg lager mat så liker jeg å prøve ut nye fremgangsmåter og smakskombinasjoner.Blogg: missdahlsbakedlove.blogspot.no Mat er min lidenskap, og i bloggen viser jeg med bilder at «krevende» oppskrifter ikke er så vanskelig som mange tror, bare man tar seg god nok tid.
Ukens matblogger Navn: Elisabeth DahlAlder: 31Yrke: RegnskapsførerBosted: OsloFavorittråvare: Kvalitetssjokolade, nesten alt blir bedre med litt sjokoladeFavorittredskap: Digital kjøkkenvekt, nøyaktighet er ekstremt viktig når man bakerNår jeg lager mat så liker jeg å prøve ut nye fremgangsmåter og smakskombinasjoner.Blogg: missdahlsbakedlove.blogspot.no Mat er min lidenskap, og i bloggen viser jeg med bilder at «krevende» oppskrifter ikke er så vanskelig som mange tror, bare man tar seg god nok tid.
Foto: Foto: David Trotte

- Dette er en deilig og lett kake som egner seg ypperlig om våren og sommeren og den kan kombineres med det meste av sesongens frukt og bær, sier Elisabeth Dahl som matblogger på « Miss Dahls baked love».

I bloggen viser hun ofte steg for steg bilder for å vise hvordan ting gjøres, særlig for de som er litt usikre på baking.

- Jeg prøver å vise at de «krevende» oppskriftene ikke er så vanskelig, bare man tar seg god tid, forklarer hun.

- Det beste med å blogge er at jeg får en perfekt unnskyldning for å forsvinne inn på kjøkkenet bare fordi jeg har lyst uten å ha en spesiell anledning. Med bloggen ønsker jeg å dele min lidenskap for det søte med alle andre som har samme interesse, dessuten synes jeg det er en fin ting at man kan finne nye og spennende oppskrifter ved et tastetrykk, sier hun.

Prøv den da vel, oppfordrer Elisabeth.

 • 2 egg
 • 2 eggeplommer
 • 165 g sukker
 • 80 g smør
 • 2 sitroner, revet skall og juice
 • 4 eggehviter
 • 200g sukker
 • 2 ts maizena
 • 1 ts hvit eddik
 • 3 dl kremfløte
 • 3 ss sukker
 • Sesongens bær
 • Smeltet sjokolade

Lag først sitronkremen ved å blande ingrediensene i en kjele på middels varme til smøret er smeltet og sausen begynner å tykne. Sil av slik at du ikke får med noe koagulert (stivnet) egg og la det avkjøles.

Pisk eggehvitene på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til du får tykt, hvitt skum. Skru opp til maks hastighet og tilsett sukker i 3 omganger. Pisk til marengsen er blank og stiv. Vend inn siktet maizena og eddik.

Spre marengsen utover bakepapiret på et stekebrett og stek på 180 grader i omtrent 15 minutter. Ta den ut av ovnen og legg et nytt bakepapir over den ferdigstekte marengsen og vend rundt. Fjern det som nå er det øverste laget med bakepapir, rull kaken og la den avkjøle.

Lag krem ved å blande kremfløte og sukker i en bolle og piske til den er luftig.

Når kaken er avkjølt rulles den ut igjen og fylles med sitronkrem, sesongens bær og pisket krem.

Rull den stramt opp igjen. Smelt sjokolade i vannbad og hell forsiktig over til pynt.

ENKELT: Stek bunnen, velt over og rull sammen. Når den er avkjølt åpner du bunnen og fyller den med sitronkrem, krem og friske bør, og ruller sammen igjen.
ENKELT: Stek bunnen, velt over og rull sammen. Når den er avkjølt åpner du bunnen og fyller den med sitronkrem, krem og friske bør, og ruller sammen igjen.
Foto: Foto: Elisabeth Dahl

Kjære leser, bak denne og fortell hvordan den smakte. Ta et bilde av din kake og del det på Instagram med taggen #godtno. Er du en matblogger? Send oss en e-post.

Kos deg!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?