Lise Finckenhagens grønne «middags-bowls»
Start det nye året med å lage friske og fargerike middager - alt i en skål.
Alt-i-en-bolle retter er veldig trendy for tiden, og de fleste går under fellesbenevnelsen «bowls». Hva du fyller i bollen kan varieres på samme måte som alle andre retter. Konseptet er enkelt og grunnprinsippet er at du fyller bollen med ris, pasta, bulgur, couscous, nudler eller andre metningsgarnityrer som fyller godt opp i både kroppen og bollen. Så er det bare å toppe opp med pent skårede (alt blir hyggeligere når det er litt fint skåret) grønnsaker, rå, stekt eller bakt fisk, kylling eller noe annet godt du har lyst på. Her kommer tre forslag til deg: En med bulgur, ovnsbakt laks og den alltid like populære mangosalaten.
Noen gode dråper tykk søt soyasaus på toppen der og bollemiddagen er servert. Sitrongressmarinert kylling er litt små-spicy, men du kan selv justere chilimengden etter egen gane. Grønnsakene kan også varieres, så se på det som et forsalg – ingen fasit altså.
Er du en av mange som ønsker å starte året grønnest mulig er middagsbollen med blomkålris, krydderstekt søtpotet og avokado-hummus midt i blinken. Har du forresten ennå ikke testet ut blomkåris, så er det et perfekt lite prosjekt nå på nyåret.
Kjempegodt og veldig enkelt! Kanskje blir det til og med en av dine nye favoritter i år.
Publisert: 03.01.2020 kl. 12:48
Oppdatert: 03.01.2020 kl. 13:46
Lag deg en gratis konto