TikTok er besatt av denne «iskremen»

TREND: En av oppskriftene som har gått viralt på sosiale medier den siste tiden er iskrem laget av cottage cheese.
TREND: En av oppskriftene som har gått viralt på sosiale medier den siste tiden er iskrem laget av cottage cheese.
Foto: Lea Kvadsheim
Lea Heljesdatter Kvadsheim
Lea Heljesdatter Kvadsheim

Iskrem laget av cottage cheese går viralt på sosiale medier. Lever den opp til «hypen»?

Cottage cheese er manges favoritt blant meieriproduktene. Ferskosten har en mild og nøytral smak, som gir den mange bruksområder. Den kan for eksempel brukes til å lage pannekaker.

Nå er det imidlertid en ny måte å bruke cottage cheese på som har fanget manges oppmerksomhet, nemlig til å lage iskrem.

Hashtag «Cottage cheese icecream» har fått mer enn 30 millioner visninger på den sosiale medier-plattformen TikTok. En av årsakene til populariteten er trolig produktets høye proteininnhold og lave sukkerinnhold.

Godt-redaksjonen har laget «iskremen» for å finne ut om den er like smakfull som internett skal ha det til.

Dette er ikke den første TikTok-trenden som har funnet veien fra mobilskjermen og hjem på kjøkkenet. Tidligere har vi blant annet skrevet om persilletrikset, hvor man drar av bladene ved å tre stilken gjennom et rivjern. Vi har også skrevet om syrinsirupen som trender nå.

Det finnes mange forskjellige varianter av «iskremen» på TikTok, men basen består av to enkle ingredienser: Cottage cheese og honning.

Vi valgte å lage iskremen med en snickers-vri, i likhet med den norske matprofilen Emilie Nereng.

  • 400g cottage cheese.
  • 2 ss peanøttsmør/annen nøttesmør.
  • 3–5 ss honning/annen søtning.
  • Hakket sjokolade og peanøtter.
FEM INGREDIENSER: Hjemmelaget is med cottage cheese krever hverken mange ingredienser eller mye tid.
FEM INGREDIENSER: Hjemmelaget is med cottage cheese krever hverken mange ingredienser eller mye tid.
Foto: Lea Heljesdatter Kvadsheim

1. Bland sammen cottage cheese, honning og peanøttsmør.

2. Kjør i en kjøkkenmaskin eller stavmikser i 2–3 minutter slik at det ikke er flere hvite prikker i massen, og den er jevn og kremaktig.

Foto: Lea Kvadsheim

3. Hell massen i en beholder med lokk og rør inn sjokolade og peanøtter.

4. La den stå i fryseren i 2–4 timer.

RESULTATET: Ferdig i boksen.
RESULTATET: Ferdig i boksen.
Foto: Lea Heljesdatter Kvadsheim

5. Ta den ut av fryseren og la den tine i 5–10 minutter. Topp gjerne med hakkede nøtter, bær eller sjokoladesaus.

VEL BEKOMME: Iskrem laget av cottage cheese.
VEL BEKOMME: Iskrem laget av cottage cheese.
Foto: Lea Heljesdatter Kvadsheim

Mens den har en fin og kremete konsistens, er smaken langt fra fløteis slik vi er vant med. Den er nok først og fremst populær fordi den er sunn.

Selv om den er ganske langt unna den ekte varen, kan den være et fint alternativ hvis man har lyst på et sunnere alternativ til is i hverdagen. Vi ble også positivt overrasket over hvor enkelt og raskt det er å lage iskremen. Man trenger hverken iskremmaskin, mye tid eller mange ingredienser.

Men vi vil nok ikke servert den som dessert i et selskap eller på fest. Den slår ikke smaken av den gode, gammeldagse fløteisen.

Vil du få inspirasjon og tips til gode oppskrifter? Den lille salatkokeboken inneholder over 40 deilige oppskrifter, og kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)

Foto: VG
Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?