Til hovedinnhold

Nå åpner Norges første undervannsrestaurant

19. mars 2019Aktuelt
UNDER VANNET: Restauranten som bærer navnet Under er tegnet av Snøhetta og blir verdens største undervannsrestaurant. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
UNDER VANNET: Restauranten som bærer navnet Under er tegnet av Snøhetta og blir verdens største undervannsrestaurant. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
AvNTBogMelina Pambou Sundfør

Onsdag er det klart for åpning av det som blir Norges første, og verdens største, undervannsrestaurant i Spangereid ved Lindesnes.

Restauranten som bærer navnet Under er tegnet av Snøhetta og blir verdens største undervannsrestaurant. Lokalene vil bare romme 40 gjester, men likevel har reservasjonene strømmet inn.

I februar fjor hadde hele 1.200 gjester bestilt bord på undervannsrestauranten. Da var det 14 måneder til åpning, skriver Dagens Næringsliv.

Gaute Ubostad eier Lindesnes Havhotell sammen med broren Stig Ubostad, og sammen er de initiativtagerne til undervannsrestauranten. Han kan fortelle at reservasjonene har økt drastisk det siste året.

– Vi har fått inn 7500 individuelle reservasjoner. Vi har åpent for reservasjoner fra mai til september, og nesten alt er fullbooket, unntatt noen få bord i september. Første april åpner bookingen for oktober, så da må folk bare følge med, for plassene forsvinner fort, sier Ubostad til Godt.

Restauranten har med andre ord fått mye oppmerksomhet før den i det hele tatt har åpent, noe Ubostad setter stor pris på.

– Det er helt fantastisk og vi er selvsagt veldig stolt. Det har vært mye mer oppmerksomhet enn hva vi hadde forventet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Innsiden: Slik ser det ut på innsiden av restauranten.
Innsiden: Slik ser det ut på innsiden av restauranten.
REUTERS/Lefteris Karagiannopoulos

Har skyhøye ambisjoner

Brødrene Ubostad har fått med seg den danske kokken Nicolai Ellitsgaard Pedersen som kjøkkensjef. Og ved Norges sørligste punkt skal det serveres nordisk mat med smaken av Sørlandet til utsikten av det ruskete farvannet.

Tasting-menyen består av 18–20 retter, og kjøkkensjefen forteller hva man kan forvente av restauranten.

– Vi skal prøve å vise mangfoldet her på Sørlandet. Jeg syns selvsagt at maten er meget god, og vi har skyhøye ambisjoner for denne restauranten, sier Pedersen.

Spisesalen: Frister det med et bord her?
Spisesalen: Frister det med et bord her?
REUTERS/Lefteris Karagiannopoulos

Noen av rettene gjestene kan forvente å få er trollkrabbe og langfingerkreps, men Pedersen påpeker at de absolutt ikke kun er en sjømatrestaurant.

– Det er mange som tror vi er en sjømatrestaurant, men det er vi ikke. Vi skal servere masse forskjellig fra naturen og området på Lindesnes, forteller han.

I tillegg til å ha fokus på å vise mangfoldet som Sørlandet tilbyr, beskriver Ubostad tre mål de har for restauranten:

INNGANGEN: Her går du inn og ned til restaurant Under. Foto: Reuters/Lefteris Karagiannopoulos
INNGANGEN: Her går du inn og ned til restaurant Under. Foto: Reuters/Lefteris Karagiannopoulos

– Først er det gastronomien, maten skal være så spesiell og god at folk ønsker å komme tilbake. Så skal arkitekturen være så spennende at de ønsker å komme kun for å se selve bygget og interiøret som er. Og til slutt så håper vi at det skal være så spennende å kikke ut vinduet, og at det er en attraksjon i seg selv, forteller han entusiastisk.

Brødene har tidligere uttalt at besøkende må regne med å svi av minst 2.000 kroner i restauranten. Alle som bestiller bord må samtidig betale et reservasjonsgebyr på 1.000 kroner.

Publisert: 19.03.2019 kl. 16:08
Oppdatert: 07.05.2019 kl. 13:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?