Lise Finckenhagens sjømatspesial: Kaldt vær, varm smak

1. februar 2019Aktuelt
HAVETS FRISTELSER: Lise Finckenhagen gir deg tre deilige sjømatoppskrifter. På bildet ser du laks «tataki» og blåskjell med grønn curry og kokos. Foto: Krister Sørbø/VG
HAVETS FRISTELSER: Lise Finckenhagen gir deg tre deilige sjømatoppskrifter. På bildet ser du laks «tataki» og blåskjell med grønn curry og kokos. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Ingen grunn til å vente på sol og sommer hvis du er fysen på noe snacks fra havet.

Skalldyrene er på sitt beste når det er som kaldest, men vi kan gjerne kjøre på med noen varmende smaker. Store saftige blåskjell trives for eksempel svært godt i selskap med en passe «hot» grønn curry. Ikke er det vanskelig heller. Du freser bare litt grønn curry med sjalottløk, hvitløk og ingefær før du heller i kokosmelk og blåskjell. Damp som «vanlig» til skjellene har åpnet seg - og all den gode blåskjellkraften har blandet seg med den lysegrønne curry- og kokossausen. En skikkelig varmende vri på blåskjellene der altså.

Kamskjell er nydelig luksus. Ferske kamskjell er selvsagt det aller beste, men de kan også kjøpes fryste. Det man uansett skal passe litt ekstra på - er tiden. Kamskjell trenger kun et kort, godt og varmt opphold i pannen. Oversteking kan føre til viskelærkonsistens, og det er det siste du ønsker når du først har gått til innkjøp av denne delikatessen. Et karamellisert smørbad derimot, med masse hvitløk og sitron (og nå er også amalfi-sitronene i sesong, bare nevner det), er midt i blinken.

Vår kjære laks er en svært takknemlig fisk som er mottakelig for det aller meste hva smak angår. Prøv deg på en variant av laks tataki. En skikkelig godbit som er rullet i sesamfrø og stekt raskt over høy varme. Visp sammen en dressing av blant annet soyasaus, sesamolje, lime, ingefær og jalapeño som du server ved siden av. Litt chilimajones i tillegg er helt topp!

Felles for disse tre rettene er at de alle er raske å tilberede, kan serveres som forrett eller lunsj eller når som helst når du har du lyst på noen skikkelig godt, og best av alt - de smaker av sol og varme!

Publisert: 01.02.2019 kl. 12:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?